Stan u Beogradu je sigurna investicija, a evo i zašto!

Stan u Beogradu je sigurna investicija, a evo i zašto!

Kada želite da investirate svoj novac, uvek imajte na umu dva ključna pitanja: koliko je neka investicija rizična, i koliko je isplativa!

Ulaganje u novi biznis može biti izuzetno profitabilno, ali je i visoko rizično, naročito u trenutku kada se veći deo sveta suočava sa ekonomskim posledicama pandemije. Sa druge strane, oročena štednja u banci idealno je rešenje za one koji žele da igraju na sigurno – bez rizika, ali i bez većeg profita. Kamate na oročenu štednju su trenutno veoma niske i kreću se (u Srbiji) od nekoliko promila za štednju u evrima, do nekoliko procenata za štednju u dinarima.

Postoji li neki sigurniji način da se novac investira, čak i u vremenu izrazito nepredvidivih okolnosti?

Trend kupovine stanova u novogradnji nije se zaustavio. Šta više, usled sve većeg interesovanja za ovu vrstu nekretnina, moderni stanovi na atraktivnim lokacijama beleže rast u ceni kvadrata. Lokalno tržište nekretnina skoro da nije ni osetilo posledice novonastale ekonomske krize, a zvanični izveštaji ovo i potvrđuju. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda Srbije, poslednji kvartal godine za nama doneo je čak 9.6% kupoprodajnih ugovora više nego 2019. godine. Stabilnost se očekuje i u narednom periodu, tako da kupovina neke od 7000 stambenih jedinica na obali Save može biti vaše visoko isplativo ulaganje za narednih nekoliko decenija.

Do sada je stan u Belgrade Waterfront-u kupilo više od 3000 ljudi, a evo šta je za njih bilo od presudne važnosti kada su donosili finalnu odluku o ovoj investiciji.

Cene stanova u Beogradu konstantno rastu

Beograd je ekonomsko-poslovni, turistički, kulturni i obrazovni regionalni centar, zbog čega se nalazi na samom vrhu liste gradova poželjnih za studiranje, život i rad. Osim što je prebivalište visokokvalifikovanih stručnjaka iz Srbije i regiona, Beograd je i nova poželjna lokacija za sve veći broj stranih državljana. Stranci dolaze u Beograd u potrazi za pristupačnim i luksuznim modernim životom, kao i novim, neobičnim iskustvima.

Upravo velika potražnja čini da cene nekretnina u Beogradu beleže rast iz godine u godinu, što znači da ova vrsta investicije može da vam obezbediti značajnu finansijsku dobit kroz izdavanje u dužem vremenskom periodu.

Veliki potencijal za dugoročan pasivan prihod

Investiranje novca u pokretanje biznisa trenutno je posebno rizičan potez jer profitabilnost zavisi od brojnih i nepredvidivih tržišnih faktora. Dodatno, čuvanje novca u bankama postaje sve manje isplativo zbog niskih kamata. U Srbiji su, uprkos padu, kamatne stope na oročenu štednju su još uvek u malom plusu, dok na većim tržištima već godinama imamo nultu ili čak negativnu stopu.

U datim okolnostima, investiranje u stan u Beogradu predstavlja najsigurniju odluku, koja može da generiše pasivne prihode čak i u narednih nekoliko decenija. Trend rasta cene kvadrata, kao i velika potražnja za stambenim i poslovnim objektima u Beogradu, čini odluku o kupovini logičnom i bezbednom. Prilikom odabira stana kao investicije presudne stavke su lokacija i infrastruktura, jer one omogućavaju da se kupljena nekretnina brzo i lako izda u zakup. Stanovi u Belgrade Waterfront-u obuhvataju sve navedeno, a na vama je da izaberete koji model prihoda vam najviše odgovara.

Među najpopularnije vrste izdavanja stanova spadaju izdavanje na dan, izdavanje na duži vremenski period i izdavanje u poslovne svrhe. Imajte u vidu da će na cenu izdavanja vašeg stana u Belgrade Waterfront-u uticati faktori poput veličine stana i opremljenosti same zgrade. Ipak, ono što je zajedničko za sve stanove ovog projekta je da su zahvaljujući kvalitetu i lokaciji veoma traženi, kako među domaćim, tako i među stranim državljanima.

Lokacija kao vanvremenski benefit

Belgrade Waterfront je nova međunarodna destinacija i novo gradsko jezgro, istinski grad budućnosti na jedinstvenoj lokaciji, na mestu spajanja Panonske nizije i Balkanskog poluostrva. Nalazi se na vezi između starog beogradskog centra i Novog Beograda, svega dvadesetak minuta od aerodroma “Nikola Tesla” i na najviše 15 minuta hoda od ključnih gradskih lokacija. Ušuškan pored reke Save, okružen parkovima, zelenilom i sjajnom infrastrukturom, ovaj novi gradski prostor svojim stanarima i posetiocima obezbeđuje benefite koji će uvek biti “na ceni”.

Bilo da izdajete stan porodici sa decom, mladom IT stručnjaku ili turistima, svako od njih će imati na raspolaganju sve što je neophodno za savršen duži ili kraći boravak. Dok je za najmlađe rezidente od ključne važnosti blizina obdaništa, parka i dečijih igrališta, odrasli će ceniti blizinu marketa, restorana, kulturnih sadržaja i tržnog centra Galerija koji se nalaze u okviru naselja. Usluge namenjene samim stanarima formirane su upravo vodeći se njihovim potrebama, tako da sve zgrade imaju podzemne garaže, bez kojih je život u milionskom gradu nezamisliv.

Kupovina stana u velikom gradu oduvek se smatrala isplativom investicijom, a najnovije ekonomske promene samo su učvrstile moć tog uloga. Globalna pandemija učinila je dom najsigurnijim mestom na svetu jer imati nekretninu u Beogradu danas – znači uvek biti u finansijskoj prednosti.

 

Kontakt
Povratak na vrh