Zašto je stan u novogradnji dobra investicija?

Zašto je stan u novogradnji dobra investicija?

Rešili ste da vaša sledeća investicija bude stan, ali se još uvek dvoumite da li da to bude stara ili nova gradnja? Ova odluka mogla bi biti presudna po vrednost investicije i dalji tok novca. Potražnja stanova u novogradnji raste uprkos krizi, a neki benefiti objašnjavaju zbog čega taj trend ne opada i zašto je kupovina stana u novogradnji pametno uložen novac.

NEMA DODATNOG ULAGANJA

Kupovina stana u novogradnji podrazumeva da je u njemu sve novo i da kao vlasnik nemate potrebu za renoviranjem ili dodatnim ulaganjem. Stan kakav ste zamislili i odabrali postaje vaš i pritom nije potrebno da ponovo investirate u njegovu adaptaciju i grube radove kako biste ga  učinili adekvatnim za korišćenje. Važno je da u ranoj fazi izgradnje zgrade naučite da uviđate bitne stvari i postavljate pitanja. Tako ćete bolje razumeti kako će sve izgledati pred samo useljenje i kraj radova, ali i doprineti konačnom izgledu svoje investicije. Stanovi u novogradnji odlikuju se kvalitetnim materijalima i energetskom efikasnošću, koja znatno umanjuje troškove. Parking mesto je važan detalj na koji treba da obratite pažnju, stoga je važno da izaberete zgradu koja nudi ovu pogodnost. Pametno iskorišćeni kvadrati su u novogradnji prilagođeni ekonomičnom i aktivnom životu, te neće biti potrebe za pregrađivanjem prostorija i dodatnim radovima. Nove instalacije za struju i vodu i gradnja koja odgovara poslednjim standardima u građevinarstvu, jamče da kupac neće imati dodatnih troškova. Dobro proverite građevinsku firmu zaduženu za gradnju i pratite kompletan proces nakon što se odlučite za kupovinu!

KREDITI ZA KUPOVINU STANOVA U RANOJ FAZI IZGRADNJE

Napravljeni ekskluzivno za Belgrade Waterfront, krediti u ranoj fazi izgradnje olakšavaju put do vlasništva nekretnine o kakvoj ste maštali. Oni pružaju širi izbor raspoloživih stanova, s obzirom na to da je veliki broj zgrada u okviru kompleksa u različitim fazama izgradnje. Mogućnosti za odabir idealnog stana su sjajne! Specijalni krediti čine projekat “Beograd na vodi” izuzetno konkurentnim u odnosu na druge lokacije u Beogradu. Kvalitet stambenih jedinica potvrđuje ćinjenica da su do sada u Beogradu na vodi useljene četiri zgrade sa više od  870 stanova, a tokom ove godine planira se useljenje još tri stambena objekta. Pozajmicu od banke dobijate već u ranoj fazi izgradnje i to po mesečnoj rati već od 499 evra. Ova olakšica je značajna, jer se po standardnoj proceduri krediti odobravaju tek kada je zgrada od 60% do 80% završena. Kvadrat stambenog prostora u Beogradu na vodi dostupan je po ceni već od 2.950 eura, sa uračunatim PDV-om. Nakon samo nekoliko odlazaka u banku, imaćete obezbeđen novac za kupovinu stana. Ključno pitanje investicije biće rešeno brže nego što ste mislili!

UŠTEDA VREMENA I FINANSIJA

Da biste znali šta možete očekivati od svoje nove nekretnine, neophodno je da dobro poznajete svaku fazu rada koja dovodi do useljenja. Kupiti stan koji niko pre vas nije koristio donosi poseban osećaj zadovoljstva i samostalnosti, ali i niz benefita kao što su ušteda vremena i finansija koje biste utrošili na dodatne radove prilikom kupovine stana starije gradnje. Renoviranje nije uvek jednostavno i dugoročno bi moglo koštati više. Cena nove gradnje pri kupovini  je nešto veća u odnosu na staru gradnju, ali troškovi obnove mogu dugoročno premašiti cenu nove gradnje. Ukoliko se odlučite za kupovinu stana budite sigurni da ste izabrali najbolje za sebe i svoje bližnje tako da za svoj novac dobijete ono što ste zamislili-bez dodatnih ulaganja. Kupovinom stana u novogradnji dobijate i priliku da svaki detalj osmislite i uredite sami ispočetka, stoga razmislite šta želite kako biste na dugoročnom planu bili zadovoljni. Zasigurno, u narednih par godina nakon kupovine, izbegli ste popravke i renoviranja koji bi sigurno bili neizostavni prilikom kupovine stana starije gradnje.

SIGURNOST I ODRŽAVANJE

Zahvaljujući novim tehnologijama i poslednjim rešenjima koja se tiču sigurnosti, stanovi u novogradnji kotiraju se visoko, kada govorimo o bezbednom stanovanju. Najsavremeniji video sistemi za nadzor, pametni alarmi, brave i smart tehnologija, izdvajaju ove stanove i čine ih poželjnijim među konkurencijom, što je još jedna prednost u odnosu na stari sistem gradnje! Zastareli interfoni i nedovoljno obezbeđene brave sada su zamenjene naprednim uređajima, ali i fizičkim obezbeđenjem koje je prisutno u luksuznim stabmenim kompleksima kvarta Beograd na vodi. Održavanje higijene životnog prostora koje se u poslednje vreme vrši sve češće, ali i servisiranje svega neophodnog u domaćinstvu, rešava vas muka. Vremena za lagodan život ne manjka, a svi potencijalni problemi u vezi sa stanovanjem, unapred su rešeni.

VEĆA FINANSIJSKA VREDNOST

Uz sve već pomenute prednosti, novogradnja je kao investicija isplativija od stare gradnje. Zbog kvaliteta materijala same gradnje, dobre lokacije i povezanosti sa gradskim jezgrima, nekretnina u novogradnji u Beogradu na vodi ima daleko veću finansijsku vrednost. Ukoliko je dobro pozicionirana i nudi koncept komofrnog stanovanja, njena vrednost vremenom samo jača i utvrđuje se. Bilo da stambenu investiciju planirate za izdavanje ili privatnu upotrebu, potrebno je izabrati gledajući uvek korak unapred. Potražite idealnu nekretninu i uložite novac u budućnost kakvu zaslužujete!

Kontakt
Povratak na vrh