ZAŠTO SVE VIŠE STRANACA KUPUJE STANOVE U BEOGRADU?

ZAŠTO SVE VIŠE STRANACA KUPUJE STANOVE U BEOGRADU?

Zbog svoje nesvakidašnje lepote, odlične geografske pozicije, atraktivnog sadržaja i mogućnosti koje nudi, Beograd je sve češći izbor stranaca koji kupuju nekretnine u Srbiji. Šta je zapravo njihov motiv za kupovinu stana baš u našoj prestonici?

Mogućnosti za biznis ulaganja

Sve veći broj međunarodnih kompanija otvara svoja predstavništva u Beogradu, što naš glavni grad čini atraktivnim mestom za biznis ulaganja. Kao savršeni presek istoka i zapada, Beograd ima visoko kvalifikovanu obrazovnu radnu snagu. Kvalitetan kadar i otvorenost Beograda ka savremenim tokovima poslovanja privlače strance – investitore, poslovne ljude i one koji traže adekvatno mesto za rad i život. Mogućnosti za poslovanje se brzo uvećavaju, a prestonica je sve češće mesto susreta investitora. Kao centar mnogih seminara, kongresa i prezentacija, ovaj grad nudi mnoštvo prilika za zaposlenje, sticanje novih kontakata i mogućnosti za dodatna ulaganja. Poslovno je orjentisan ka novim tokovima, te je pogodan za biznise koji traže aktivan i futuristički orijentisan radni kolektiv i saradnike. Prozvan regionalnim epicentrom poslovnih dešavanja, Beograd je interesantan stranim investitorima koji ga smatraju isplativim i naprednim u ekonomskom smislu. Blizina ostalih država Evrope i povezanost Srbije sa njima, olakšavaju eventualne međunarodne saradnje i donose otvorenost ka razvitku svih grana privrede.

Idealni uslovi za kvalitetan život

Gotovo da ne postoji stranac koji se nije zaljubio u Beograd! Njegove šarmantne ulice, bogatstvo kulturnih i obrazovnih ustanova, blizina reka, ali i planina… zadržavaju interesovanje zaintrigiranog posetioca. Atraktivan sadržaj, jedinstvena urbanost grada, kultura i istorija i gostoprimstvo po kom je Srbija nadaleko poznata, privlače strance otvorene za hedonizam i istraživanja. Ljude iz ostatka sveta u Beogradu dodatno osvajaju bogata gastronomska ponuda i neposrednost i otvorenost stanovništva. Beograd ne miruje, ali u njemu možemo imati i odmor i zabavu u jednom, što strancima predstavlja idealan način življenja, pa su često spremni da promene mesto boravka na duže staze. Moderni uslovi za život i rad privlače proaktivne stanovnike ostatka Evrope, te se oni u sve većem broju, odlučuju za kupovinu nekretnine u Beogradu. Kvalitetna ponuda nekretnina u gradu ostavlja budućim vlasnicima veliki izbor, a olakšice za kupovinu učvršćuju definitivnu odluku. Infrastruktura Beograda i njegov urbanizam često se menjaju, što je za ljude koji se dosele neprikosnovena potvrda napretka. Poznat po uzbudljivim i drugačijim iskustvima života, ovaj grad ispunjava sva očekivanja avantutista i zaljubljenika u promene. Osim što je prebivalište visokokvalifikovanih stručnjaka iz Srbije i regiona, Beograd je i nova poželjna lokacija za sve veći broj stranih državljana, kojima nudi nova i neobična iskustva. Glavni grad je centar dešavanja, koji leži na obali reka Save i Dunava, u čijoj blizini je sagrađena atraktivna četvrt Belgrade Waterfront koji svojim luksuznim i modernim izgledom postaje gradski simbol i sve češća lokacija kako za turiste, tako i građane prestonice.

Cene kvadrata u stalnom porastu

Zahvaljujući velikoj potražnji koja ne jenjava, iz dana u dan cene kvadrata u Beogradu u stalnom su porastu. U tom smislu, aktuelna pandemija nije usporila tržište i umanjila cene, već ih je povećala, a na to je uticalo i poskupljenje građevinskog materijala. Broj stanovnika u Beogradu raste iz godine u godinu, što ga poslovno-ekonomski osnažuje. Sve ove okolnosti čine ga primamljivim za život i osiguravaju potražnju za nekretninama koje ima da ponudi. To garantuje da će Beograd još decenijama biti traženo i popularno mesto za život. Vizija grada koji je okrenut ka budućnosti ide u korak sa vizijama naprednih evropskih država – tako stranci pronalaze put do naše prestonice. Povoljne nekretnine u milionskom gradu koji se približava rangu velikih svetskih metropola interesantne su strancima za život, ali i kao mesto dugoročnog ulaganja. Stanovi u novogradnji, građeni po poslednjim arhitektonskim rešenjima, investicija su koja u Beogradu vremenom može samo uvećavati svoju vrednost. Investiranje u nekretninu u Beogradu može generisati pasivne prihode u narednih nekoliko decenija.

Sigurnost ulaganja u nekretnine

Isplativost ulaganja u nekretninu sigurnija je nego ikada! Iako je globalna pandemija izmenila svet, vrednost novca kroz nekretninu stigla je do neslućenih visina. Posmatran kao projekat i mesto ulaganja, Beograd na vodi sa svojim sadržajima upotpunjuje način života koji je privlačan strancima. Novo jezgro grada zapravo je mikro grad, organizovan tako da odgovara zahtevima urbanog čoveka koji kvalitet života stavlja na prvo mesto. Blizina reke i prilagođenost ovakvog koncepta života stanarima kompleksa, daju nekretnini jedan sasvim novi smisao. Kupovina stana u ovom nesvakidašnjem kvartu isključuje sva dodatna ulaganja i štedi finansije, ali i vreme, jer nekretninu dobijate spremnu za useljenje. Odlična povezanost Beograda na vodi sa ostatkom grada i njegovim najvažnijim lokalitetima, uvećava stabilnost nekretnine i garantuje da će kupljen stan uvek imati visoku vrednost. Primena principa urbanog održivog razvoja ukrasila je Belgrade Waterfront modernim šetalištem i okruženjem prilagođenim sportu, rekreaciji i zdravom načinu života, što predstavlja benefit koji je uvek na ceni! 

Jednostavan način ulaganja

Utisci stranaca podeljeni na internetu, otkrivaju da Beograd porede sa najposećenijim i najatraktivnijim gradovima u Evropi. Oni koji su u njemu već kupili nekretninu za korak su ispred! Postanite i vi ponosni vlasnik nekretnine po ceni već od 2.950 evra i to sa uračunatim PDV-om. Još jedna olakšica i podstrek za kupovinu je to da su sada u ponudi i stambeni krediti napravljeni ekskluzivno za Belgrade Waterfront. Zahvaljujući njima, pozajmicu banke za novi životni prostor možete da dobijete u ranoj fazi izgradnje zgrade, i to po mesečnoj rati od 499 evra.

Kontakt
Povratak na vrh