Zavirite u carstvo dečijih igrališta u Beogradu na vodi

Zavirite u carstvo dečijih igrališta u Beogradu na vodi

Letnji raspust je počeo, na radost svih školaraca, ali i ostalih mališana, a za njihove roditelje otvara se staro pitanje – kako deci ispuniti vreme tokom leta na kvalitetan način. Beograd na vodi, smešten u samom centru grada, na obali Save, od starta je osmišljen tako da bude prilagođen i najmlađima, pa se može pohvaliti velikim brojem igrališta, pogodnih za beskrajnu zabavu tokom celog dana.

S namerom da decu vrati na igralište i podstakne igru na otvorenom, istovremeno ih odvraćajući od video-igrica i kompjuterskih ekrana, kompanija Belgrade Waterfront je u Savski park donela brojne inovativne sprave za igranje. U njemu se nalazi jedan od najnovijih tipova vrteške, kojom upravljaju težina i pokreti dece, kao i vodoravno položen točak za trčanje, namenjeni deci uzrasta od 8 do 15 godina. Mališani u igri razvijaju motoričke sposobnosti, stiču kondiciju, razvijaju brzinu, snalaženje i orijentaciju u prostoru, a Savski park im upravo tu mogućnost i pruža.

Dečija vrteška u Savskom parku kojom upravljaju težina i pokreti dece.

Klinci na pomenutim spravama vežbaju male pokrete (hvatajući se za šipku) i velike pokrete (njihanje sa jedne šipke na drugu). Specijalno kreirano igralište odlično je i za decu koja imaju probleme sa planiranjem. Učenje kako da prebace ruku od šipke do šipke pomaže im da usavrše koordinaciju i ravnotežu i da procene gde je sledeća šipka u odnosu na njihovo telo. Penjalice koje poboljšavaju spretnost i posebno dizajnirane sprave pomažu deci da izgrade svest o svom telu.

Specijalno kreirano dečije igralište u Savskom parku.

Pored interaktivnih sprava za zabavu, tu je još jedna odlična zanimacija od koje se klinci neće odvajati u letnjoj sezoni. U pitanju je jedinstveni waterplay, koji od mlaza vode pravi gejzir visok čak šest metara, dok voda prolazi kroz „korito“ sa različitim preprekama. Poznato je da se mališani posebno raduju vodi, a na ovom jedinstvenom igralištu sa vodenim mehanizmom mogu da se rashlade i odlično zabave, osmišljavajući najkreativnije igre.

Igralište sa vodenim mehanizmom u Savskom parku.

Za decu starijeg uzrasta multifunkcionalni sportski teren je pravo mesto za uzbudljive trenutke s drugarima – bilo da je reč o košarci, rukometu ili malom fudbalu – a mogu i „ukrstiti rekete“ na stolovima za stoni tenis u neposrednoj blizini. Ova svojevrsna zelena oaza u srcu Beograda, sa preko 140 zasađenih stabala, predstavlja idealnu lokaciju i za porodični piknik ili proslavu rođendana na otvorenom. Društvo možete da okupite za jednim od velikih stolova namenjenih ovakvim dešavanjima ili da jednostavno raširite ćebence po nekom od velikih, uređenih travnjaka i provedete nezaboravan dan u prirodi.

Multifunkcionalni sportski teren u Savskom parku.

Na Sava Promenadi, najlepšem prestoničkom šetalištu pored reke, idealnom za vožnju bicikala, trotineta ili rolera, nalazi se takođe nekoliko igrališta za razvoj dečije mašte. Među njima se izdvaja simpatični parkić sa peskom ispred BW Terraces u kome su sve sprave napravljene od drveta. Na taj način klinci su isključivo u dodiru sa prirodnim materijalima, u svom malom zelenom kutku.

Park sa peskom ispred zgrade BW Terraces u kome su sve sprave napravljene od drveta.

Ono po čemu se Beograd na vodi naročito ističe jeste i to što sve zgrade u naselju imaju unutrašnja dvorišta sa pregršt zelenila i dečijim igralištima, tako da roditelji mogu da se opuste i puste decu da se bezbrižno igraju u prirodnom okruženju, znajući da su na sigurnom. Sva igrališta imaju posebnu, mekanu tartan podlogu, koja se redovno održava, tako da su deca maksimalno zaštićena prilikom eventualnog pada.

Roditelje koji planiraju da započnu život u naselju kraj Save posebno će obradovati činjenica da će u zaleđu Savskog trga biti otvoren najmoderniji državni vrtić sa sadržajima koje će deca obožavati. Osim opremljenih soba za ugodan dnevni boravak, on će sadržati i najsavremeniju multifunkcionalnu salu za druženja i predstave, a sve prostorije dizajnirane su kao posebne „kućice“ koje su hodnikom povezane u kružnu, atraktivnu formu. Mališani uzrasta od 3 do 6 godina uživaće u prostranom dvorištu koje je zamišljeno kao veliko dečije igralište. Osim uobičajenih rekvizita i opreme, kao što su ljuljaške, tobogani, klackalice, kula za penjanje i pesak, ono će sadržati čak i posebno osmišljeno brdašce za igru, kao i zonu sa različitim taktilnim površinama koje pomažu u razvoju dece. Dvorište, prema kojem će biti orijentisane sve prostorije vrtića, biće u potpunosti oivičeno zelenilom i drvećem sa svih slobodnih strana, što će doprineti odličnoj, prirodnoj zaštiti i izolaciji od spoljašnje buke.

Državni vrtić u Beogradu na vodi

Različita tematska igrališta najmodernijeg beogradskog naselja posebno su pogodna za najmlađu decu, koju kratko drži pažnja. Kad „izgustiraju“ jedno igralište, posle samo par minuta šetnje sa roditeljima već ih očekuju nova zabava i novi izazovi. Otuda je Beograd na vodi ne samo nepresušan izvor dečije zabave i roditeljske sreće zbog toga, već on sa svim sadržajima krojenim po meri porodice predstavlja idealno mesto za stvaranje najlepših uspomena iz detinjstva.

Kontakt
Povratak na vrh