ŽIVOT U BEOGRADU NA VODI JE DOSTIŽAN SAN

ŽIVOT U BEOGRADU NA VODI JE DOSTIŽAN SAN

Mišljenje koje se ustalilo u jednom delu javnosti je da je stan u Beogradu na vodi luksuz nedostižan većini. Istina je, zapravo, da se na ovoj ekskluzivnoj lokaciji nov stan može kupiti po cenama nižim čak i od onih koje dostižu stari stanovi u pojedinim gradskim opštinama. Na primer, najskuplji kvadrat stare gradnje dostigao je u prvom tromesečju 2023. godine cenu od gotovo 4.800 evra na opštini Stari grad, dok u Beogradu na vodi može da se kupi po najnižoj ceni od  2.950 evra + PDV. Ona je niža i od novogradnje u drugim centralnim delovima Beograda, a za taj iznos dobija se životni stil kakav ne postoji ni u jednom drugom delu Beograda.

Kompleksi poput Beograda na vodi, koji na jednom mestu imaju sve što je potrebno za život praktično na pešačkoj udaljenosti, u svetu su sve popularniji iz sasvim očiglednih razloga. Na najatraktivnijoj lokaciji u Beogradu stanarima je sve nadohvat ruke – od škole i vrtića, preko kulturnih i sportskih sadržaja do Galerije, najveće šoping, zabavne i gastronomske destinacije u regionu jugoistočne Evrope.

Može i bez automobila

Jedna od važnih prednosti ovog naselja je odlična saobraćajna povezanost sa ostalim delovima grada. Za nekoliko minuta se stiže i do Slavije i do poslovnog dela Novog Beograda. U zaleđu Savskog trga će se nalaziti metro stanica na kojoj će se ukrštati prve dve linije buduće podzemne železnice, tako da će predstavljati odličan izbor i za ljude koji nemaju automobil ili ne žele da ga koriste bez preke potrebe. Taj aspekt je veoma važan za ekološki osvešćene građane koji gledaju da promenom životnog stila smanje zagađenje planete, u čemu automobili imaju značajan udeo.

Cena jeste važan faktor kada se razmatra kupovina nekretnine, ali bi na drugi tas vage trebalo staviti šta se sve dobija „u paketu“. Po ceni već od 2.950 evra + PDV po kvadratu, porodice mogu doći do stana u zgradi sa recepcijom, obezbeđenjem i privatnim uređenim dvorištem, koja se nalazi u neposrednoj blizini Savskog parka, Sava Promenade, Galerije, brojnih prodavnica, kafića i restorana.

Reč je o ponudi koja je konkurentna, pa čak i niža od cene novogradnje na drugim, manje atraktivnim lokacijama u Beogradu. Stanari na raspolaganju imaju i podzemne garaže, čija je cena takođe konkurentna i počinje već od 20.400 evra po parking mestu.

Rekonstruisan Savski trg

Porodični predah u zagrljaju prirode

Za porodice sa malom decom naročito su atraktivne nove zgrade u Savskoj ulici, koje su relativno niske spratnosti i raspolažu stanovima veće kvadrature koji gledaju ili direktno na Savski park ili na zeleno, privatno dvorište. Njima će nadohvat ruke biti svi sadržaji neophodni za obrazovanje i zabavu mališana. Iza zgrada nekadašnje Železničke stanice i Pošte gradi se najsavremenija državna škola sa dvojezičnom nastavom, sportskim terenima, a pored nje i najmoderniji državni vrtić.

Posebna prednost je blizina Savskog parka, zelene oaze velike kao četiri fudbalska igrališta, gde u svako doba dana mogu napraviti predah u zagrljaju prirode sa mališanima i kućnim ljubimcima. U neposrednoj blizini nalaziće se i BW Apollo, najmoderniji sportski centar u gradu, koji ima sadržaje prilagođene kako odraslima, tako i deci. U parku im je na raspolaganju savremeni sportsko-rekreativni mobilijar, kao i staza za džoging koja se pruža oko čitavog parka. Kada požele dužu šetnju ili da provozaju bicikl i rolere, u komšiluku im je i najlepše šetalište u Beogradu – Sava Promenada.

Stan sa dvorištem

Kao u svetskim metropolama

Beograd na vodi je omiljeni izbor naših sugrađana koji često putuju ili žive u inostranstvu, jer ovde prepoznaju standarde na kakve su navikli u velikim svetskim metropolama. Na ulazu u svaku zgradu nalazi se prostran, osvetljen lobi, čiji je svaki detalj pažljivo osmišljen i usklađen sa celokupnim enterijerom. Pored standardnih upita u vezi za održavanjem, ljubazno osoblje na recepciji možete zamoliti da vam rezerviše prevoz, karte za različite događaje ili pregled kod lekara. Služba za održavanje vodi računa da sve u zgradi funkcioniše besprekorno: eventualni kvarovi se odmah popravljaju, a hodnici i druge zajedničke prostorije redovno se čiste.

Ne treba zanemariti ni očaravajući pogled na glavna obeležja grada: s jedne strane, Kalemegdan, a s druge Kulu Beograd kao novi simbol prestonice. Pešačka pasarela će voditi iz Galerije direktno do najviše zgrade u Srbiji i regionu. Posetioci će uskoro moći da uživaju u veličanstvenom pogledu sa vidikovca na 41. spratu, kao i u podnožju Kule i Kula plazi, budućem novom centru gradskih dešavanja. Sava Promenada je već odavno postala omiljeno gradsko šetalište na kom se uvek nešto dešava, od uličnih festivala i izložbi do ekskluzivnih operskih večeri i koncerata svetskih muzičkih zvezda.

Lobby BW Eden

Do sada je u okviru projekta prodato blizu 6.000 stanova, a useljeno oko 3.000. Do kraja ove godine biće završene još tri zgrade sa skoro 600 stanova. Paralelno se radi na izgradnji novih saobraćajnica i na ozelenjavanju, tako da nekada zanemareni deo savskog priobalja dobija sasvim nov izgled.

Kada se sve ovo uzme u obzir, jasno je da novi stanovi na korak od reke sa tržišno konkurentnom cenom od 2.950 evra + PDV po kvadratu nude mnogo više od nekih drugih lokacija u prestonici Srbije. Oni zadovoljavaju sve preduslove kvalitetnog stanovanja, naročito za kupce koji ne traže samo nekretninu, već čitavo okruženje koje će odgovarati njihovim životnim potrebama i navikama.

Kontakt
Povratak na vrh