Zorana Burlić: Belgrade Waterfront je mnogo više od nekretnine

Zorana Burlić: Belgrade Waterfront je mnogo više od nekretnine

Svaki drugi kupac novogradnje u Beogradu opredeljuje se za stan u Beogradu na vodi, pokazuju podaci iz katastra. Tražnja za nekretninama u Srbiji beleži stalni rast, a sveobuhvatna četvrt na obali Save i dalje je lider na našem tržištu – do sada su u prodaju puštene 32 zgrade, a nedavno je proslavljen i značajan jubilej – 5000 prodatih stanova. Zorana Burlić, direktorka kompanije Belgrade Waterfront, govori o tome kako se tržište nekretnina u Srbiji promenilo, šta je tajna uspeha Beograda na vodi i šta nas očekuje u budućnosti ovog projekta.

Na koji način se promenilo tržište i kakva je uloga Belgrade Waterfront-a u toj promeni?

Prodaja nekretnina u Srbiji, nakon rekordne 2020. godine, povećala se za čak 28% u toku 2021. godine. To nam govori da je tražnja za kvadratima stambenog prostora eksplodirala.

Međutim, važnija promena dogodila se među potencijalnim kupcima, koji više ne traže samo nekretninu, već čitavo okruženje koje će odgovarati njihovim životnim potrebama i navikama. Sa pojavom takvih trendova, Beograd na vodi se izdvojio ne samo kao prvi planski izgrađen projekat mešovite namene u Srbiji, već i po kvalitetu izgradnje stambenih zgrada, pogodnostima koje pruža stanarima, blizini i povezanosti sa ključnim tačkama u Beogradu, ali i cenama koje su pristupačne svima koji su u potrazi za novim domom. Naime, ovde ne kupujete samo svoja četiri zida, već i životni stil kakav nije dostupan ni na jednom drugom mestu u Srbiji i regionu. Najveći broj stanova u Beogradu na vodi namenjen je širokoj kategoriji kupaca, sa cenama već od 3.200 evra po kvadratu, plus PDV.

Osmišljen kao grad u malom, stanarima nudi sve ključne sadržaje na svega nekoliko minuta hoda – obilje zelenila u blizini zgrada, parkove, Sava Promenadu, Galeriju – najveći tržni centar u regionu, ali i novi simbol grada – Kulu Beograd. Posebno nas raduju tri nova projekta koja će, sigurna sam, mnogo značiti porodicama – izgradnja javne osnovne škole, vrtića i dečijeg pozorišta.

Iskustvo kupovine stana u Beogradu na vodi počinje znatno pre primopredaje ključeva. Naši prodajni i savetnici za odnose sa kupcima vode buduće stanare kroz ceo proces korak po korak, pružajući im pregršt informacija vezanih za kupovinu, fazu izgradnje zgrade za koju su zainteresovani ili za to kako će im izgledati život u novom okruženju. Poklonom dobrodošlice, koji kupce čeka u novom domu, simbolično označavamo početak novog poglavlja gde je sve podređeno njihovim potrebama. Vrhunski standardi brige o stanarima naš su imperativ.

Ovakav koncept života je sjajno okruženje za svakodnevnicu, ali i za investiranje, o čemu govori podatak da smo od oktobra prošle godine do danas prodavali skoro četiri stana dnevno. Takva dinamika na tržištu omogućila nam je da jubilarni 5.000. stan prodamo znatno ranije nego što smo prvobitno planirali.

Šta izdvaja ponudu Belgrade Waterfront-a u odnosu na ostale projekte?

Belgrade Waterfront nudi unapređen koncept življenja, vođen filozofijom da je stanarima sve nadohvat ruke i gde svoje svakodnevne obaveze mogu da završe pešice. Radi se o jedinstvenoj lokaciji kraj reke, koja nudi ekskluzivne sadržaje sa ciljem da stanarima olakša i obogati život. Sve zgrade u okviru Beograda na vodi grade se po najvišim standardima. Svaka od njih ima recepciju sa osobljem koje će da vam rezerviše karte za gradske događaje, pozove taksi, zakaže pregled kod doktora, sačeka vašeg mališana po povratku iz škole… Unutrašnje dvorište se nalazi uz svaku zgradu i stanarima pruža trenutke mira i opuštanja. Služba održavanja vodi računa da sve u zgradi i oko nje funkcioniše besprekorno.

Zgrade koje smo nedavno lansirali – BW Perla, BW Riviera i BW Nika – odličan su primer ekskluzivnih sadržaja kakvi su teretane i bazeni u okviru zgrada ili budući sportski centar BW Apollo uz samu zgradu. Za one koji traže najviše od života, Belgrade Waterfront je na srpsko tržište uveo koncept brendiranih stanova dolaskom The Residences at The St. Regis Belgrade.

Kako je ovaj prestižni brend, sa tradicijom dužom od sto godina, odabrao baš Belgrade Waterfront za jednu od prvih adresa u Evropi?

Jedinstven status Beograda kao jedne od prvih evropskih adresa gde će postojati St. Regis hotel i luksuzni brendirani St. Regis stanovi govori puno o privlačnosti grada i Beograda na vodi kao regionalne destinacije, na šta smo veoma ponosni.  The St. Regis Belgrade će otvoriti svoja vrata već 2023. godine, nudeći gostima besprekornu uslugu. Izgrađen je imajući na umu lokalno i svetsko tržište luksuza, prateći nasleđe St. Regisa i crpeći inspiraciju iz Beograda. Preduslovi luksuza su perfektna lokacija, pogled, selektivnost i vizija usmerena ka stvaranju izuzetne destinacije, koju dele Belgrade Waterfront i St. Regis. Stoga je lokacija u središtu Beograda na vodi, u živahnom gradu kao što je Beograd, idealno mesto za ovaj prestižni brend. Restoran, St. Regis bar i Astor balska dvorana postaće glavna mesta okupljanja, u čijoj gastronomskoj ponudi i događajima će uživati ne samo gosti hotela, već i drugi posetioci i stanovnici Beograda.

Projekat na koji smo naročito ponosni jeste nekadašnja ikona Beograda, hotel „Bristol“. U toku je opsežna restauracija čuvenog zdanja Nikole Nestorovića, na kojoj su angažovani najbolji srpski stručnjaci na polju arhitekture, kao i umetnici sa izuzetno retkom ekspertizom, koji će se postarati da fasada hotela zadrži originalni izgled, ali i dočeka buduće generacije. Vredno radimo na vraćanju starog sjaja biserima beogradske arhitekture, ali i na tome da ovaj deo Beograda dobije preko potrebne javne površine, koje Beograđanima pružaju sjajna mesta za rekreaciju i odmor.

Beograd na vodi već dugo nazivaju novim centrom grada, zbog čega?

Silaskom Beograda na reku, ovde se preselio epicentar glavnih gradskih dešavanja, pre svega zahvaljujući našoj viziji da na inovativan način pristupimo ideji prestoničkog života. Sava Promenada postala je omiljeno gradsko šetalište zbog raznovrsnosti događaja koji su dostupni stanarima i posetiocima, ali i ekskluzivnim događajima i velikim zvezdama koje dovodimo. Jedno od novih omiljenih mesta je Galerija, najveći tržni centar u regionu, poznat po najboljem izboru domaćih i svetskih brendova, ekskluzivnim restoranima i zabavnim sadržajima. U okviru našeg projekta ukrštaće se prve dve linije metroa, pa će, uz novoizgrađene saobraćajnice, svi delovi grada biti još lakše dostupni. Pasarela koja se trenutno gradi između Galerije i Kule vodiće posetioce do vidikovca i restorana na vrhu najviše zgrade u zemlji i uz Kula plazu, novo mesto okupljanja, predstavljaće još jednu izuzetnu turističku atrakciju.

 

 

Kontakt
Povratak na vrh