Beogradski Manifest

Beogradski Manifest

Beogradski Manifest, festival manifestacija, destinacija i degustacija, priprema svoje osmo izdanje, a ove godine biće održan od 27. do 29. maja, prvi put na atraktivnoj Sava Promenadi .

Beogradski Manifest se kao jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom prethodnih osam godina pozicionirao kao najveći porodični festival u regionu, koji okuplja preko 60 opština iz Srbije i regiona. Ova manifestacija posetiocima približava duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i ističe nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

Posetioci će tokom tri festivalska dana uživati u opuštajućem ambijentu s pogledom na reku i raznovrsnim festivalskim sadržajima podeljenim u čak deset festivalskih zona.

U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije,dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas” predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti i Turistička organizacija Beograda, kao i Turistička organizacija Srbije, koje od samog osnivanja podržavaju razvoj festivala. Festivalska zona „Mašta može svašta” posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene. Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena”,koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu. Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas, dok su u subotu i nedelju festivalske kapije otvorene od 11 do 21 čas. Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Datum događaja

27. maj 2022. 15:00:00 - 29. maj 2022. 21:00:00

Lokacija

Sava Promenada, Belgrade Waterfront, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh