Koncert španskog benda Gipsy Kings

Koncert španskog benda Gipsy Kings

Čuveni španski bend Gipsy Kings će 19. maja održati koncert na platou iza Geozavoda. Bend koji je obeležio više od tri decenije na svetskoj muzičkoj sceni predstavlja jedinstvenu kombinaciju flamenka i rumbe pod uticajem pop muzike.

Njihov nezamenljiv miks gitara, strastvenih vokala i zaraznih ritmova stvorio je legendarne pesme za sve generacije, a predstojeći koncert biće prilika za još jedno putovanje kroz muzičku baštinu sastava čije je stvaralaštvo duboko ukorenjeno u francuskom ciganskom nasleđu.

Osnivač grupe Andre Rejes formirao je ovaj sastav čije ime i danas znači mnogima u svetu savremene umetnosti, zahvaljujući hitovima poput ”Bamboleo”, „Volare“, ”Djobi, Djoba”, „Sin Ella“ i mnogih drugih.

Devet puta su bili nominovani za prestižnu američku „Gremi“ nagradu, a osvojili su je za album „Savor Flamenco“ u kategoriji najboljeg World music izdanja (2014).

Njihovi albumi ostvarili su veliki uspeh u mnogim zemljama Evrope, posebno u Francuskoj, Italiji, Engleskoj i Španiji, i prodati su u više od 60 miliona primeraka, što je bendu donelo globalnu popularnost.

Gipsy kings concert in Belgrade Waterfront

Datum događaja

19. maj 2024. 20:00:00 - 19. maj 2024. 23:00:00

Lokacija

ГеоЗавод, Geozavod(Beogradska Zadruga), Травничка, Београд, Србија.

Kontakt
Povratak na vrh