Izložba slika „Morski pejzaži“

Izložba slika „Morski pejzaži“

Izložba slika „Morski pejzaži“ Sava Pekovića biće otvorena u ponedeljak, 18. oktobra sa početkom u 19 sati u prostoru BW Experience, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

„Nastajanje jedne slike ima veze sa postojanjem želje da se nešto prenese na sliku. Kod mene postoje pokretačke energije koje me ugrožavaju ukoliko ih ne pretvorim u sliku. Time objašnjavam moju potrebu da neprekidno radim. Kada ne bih stalno radio, odnosno kada ne bi bilo ove energije ili kada ne bih ovu energiju transformisao u sliku, tako da se rezultat toga nalazi nasuprot mene, onda bi se ta energija okrenula protiv mene, a izraz koji je na slici prepoznatljiv imao bi u neku ruku opasno značenje za mene“, kazao je autor.

Savo Peković diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1981. godine na Slikarskom odseku, a zatim i magistrirao na istom fakultetu 1983. godine. Član je ULUS-a od 1982. godine, dok je status istaknutog umetnika stekao 2004. godine. Izlagao je na  45 samostalnih i oko 300 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Slike mu se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama. Redovni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, Univerziteta Istočno Sarajevo.

Izložba se organizuje u okviru programa Umetničke inicijative BW KvArt zajedno sa Galerijom ŠTAB i biće otvorena do 28. oktobra 2021. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan.

Datum događaja

18. oktobar 2021. 19:00:00 - 28. oktobar 2021. 21:00:00

Lokacija

BW Experience - Galerija Belgrade, Bulevar Vudro Vilsona, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh