Belgrade River Fest: Najvoljeniji tenor sveta Andrea Bočeli i fado diva Mariza ovog jula u Beogradu!

Belgrade River Fest: Najvoljeniji tenor sveta Andrea Bočeli i fado diva Mariza ovog jula u Beogradu!

Andrea Bočeli, maestro svetske muzičke scene, nastupiće 22. jula u prestonici Srbije u okviru prestižne muzičke manifestacije Belgrade River Fest. Nakon što će festival otvoriti najvoljeniji tenor sveta, 23. jula nastupiće i fado diva Mariza, planetarno popularna umetnica iz Portugala.

Svetske muziče zvezda nastupiće u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na obali reke Save.

Prepoznat širom sveta kao najvoljeniji tenor, sa preko devedeset miliona prodatih nosača zvuka, svakim novim nastupom pomera granice svetske muzičke scene. Pre samo par dana nastupio je na proslavi  sedamdesetogodišnjice vladavine kraljice Elizabete u Londonu, a tokom karijere pevao je pred četiri američka predsednika, tri pape, pred brojnim premijerima i na najznačajnijijm sportskim i kulturnim manifestacijama širom sveta.

Andrea Bočeli u Beograd stiže posle devet godina, spreman da i ovoga puta zagreje srca publike i pruži im najkvalitetniji muzički šou koji se u ovom trenutku može videti u svetu, kada je u pitanju spoj klasične i pop muzike.

Mariza je koncerte u Beogradu rasprodala već šest puta, a ovoga puta stiže u prestonicu Srbije sa iskrenim oduševljenjem i željom da zajedno sa organizatorima Belgrade River Fest-a priredi koncertni spektakl za pamćenje, poput onih koje je već imala u Royal Albert Hall-u u Londonu ili Operi u Sidneju. U pratnji svojih muzičara, na velikoj sceni na obali reke Save, pod otvorenim nebom, Mariza će publiku uvesti u magični svet fada, za koji se kaže da je “muzika duše”.

Ova muzička zvezda posebnu ljubav i pažnju srpske publike dobila je kada je 2014. godine zaustavila aktuelnu turneju kako bi učestovala u humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Tada je rekla da je „muzika most između kultura, i da ona nema jezik“, što se potvrđuje prilikom svakog njenog koncerta gde publika iznova biva opčinjena glasom i ritmom tradicionalne muzike Portugala.

Za potrebe koncerata svetskih muzičkih zvezde biće izgrađena koncertna dvorana na platou Geozavoda, prestižnoj i luksuznoj lokaciji, na kojoj će se po prvi put održati ovakav muzički događaj, što će nesumnjivo privući veliku pažnju regionalne i svetske javnosti.

– Muzički događaj koji nas očekuje biće mesto spajanja svih onih koji se prepoznaju po istančanom ukusu, ljubavi prema kosmopolitskom duhu i kulturi. Ti dani doneće nam iskustvo koje se pamti i utiske koji se prenose. – najavljuju organizatori festivala Belgrade River Fest.

Projekat će biti realizovan uz podršku partnera mts, Dunav osiguranje, Belgrade Waterfront i Poštanska štedionica .

Ulaznice za ovaj prestižni događaj u prodaji su u od utorka, 14. juna na prodajnim mestima Ticket Visiona i putem online platforme tickets.rs.


Kontakt za medije:
[email protected]
+381 60 6006280 (Marko Spalević)

Kontakt
Povratak na vrh