Dodeljene nagrade najboljim doktorandima u okviru projekta BW Exceptional

Dodeljene nagrade najboljim doktorandima u okviru projekta BW Exceptional

  • U okviru projekta BW Exceptional, kompanija Belgrade Waterfront nagradila najbolje studente doktorskih studija odabranih fakulteta Univerziteta u Beogradu sa po 5000 evra za dalje usavršavanje
  • Ovim povodom, održana panel diskusija na temu razvoja karijere mladih stručnjaka, izazova sa kojima se suočavaju i važnosti podrške privatnog sektora

Beograd, 27. februar 2019. godine – Kompanija Belgrade Waterfront dodelila je vredne novčane nagrade najboljim doktorandima četiri fakulteta Univerziteta u Beogradu u okviru projekta „BW Exceptional“, kako bi im pomogla u daljem profesionalnom razvoju.

Na ceremoniji održanoj u Prodajnom centru Belgrade Waterfront-a, nagradu za ostvarene izuzetne akademske rezultate u iznosu od po 5000 evra, primili su najbolji doktorandi četiri fakulteta: Andrija Radović i Danilo Joksimović sa Građevinskog fakulteta, Nemanja Vuksanović i Radovan Kastratović sa Ekonomskog fakulteta,  Ljubica Duškov i Nikola Todorović sa Geografskog fakulteta, kao i Antanasije Punoševac i Mina Rakidžić sa Fakulteta likovnih umetnosti.

Fakulteti sa kojih su nagrađeni studenti izabrani su zbog povezanosti svoje naučno-istraživačke i umetničke oblasti sa delatnošću kompanije Belgrade Waterfront. O izboru najboljih doktoranada odlučivali su sami fakulteti, a kriterijumi prilikom odabira bili su najbolja prosečna ocena i brzina studiranja na sva tri nivoa studija – osnovnim, master i doktorskim studijama.

Govoreći o projektu i motivaciji za njegovo pokretanje, Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront, posebno je istakao važnost učešća privatnog sektora u programima podrške mladim talentima.

„Verujem da ćemo, osim pomoći mladim doktorandima, na ovaj način dati doprinos i podizanju svesti o važnosti ulaganja u obrazovanje mladih stručnjaka, a posebno studenata doktorskih studija, kojima su novčana sredstva zbog usko specijalizovanog usavršavanja najpotrebnija“, rekao je Nedeljković. „Ovi mladi ljudi su neki od najboljih naučnika i umetnika koje Srbija ima, i oličenje svih vrlina koje kao kompanija poštujemo i negujemo – vrednog rada, truda i posvećenosti postizanju najboljih rezultata. Ne sumnjamo u to da su oni tek počeli da nižu uspehe. Nadamo se da će im ova nagrada biti podsticaj da budu još bolji i da svojim radom stvore bolju budućnost“, dodao je on.

Ovim povodom, održana je i panel diskusija o razvoju karijera mladih stručnjaka i izazovima sa kojima se suočavaju. Nagrađeni doktorandi su, zajedno sa Dejanom Lazić, direktorkom Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, učestvovali u panel diskusiji „Mladi i razvoj karijere: kako podstaći izuzetnost?“, a moderator diskusije bio je novinar i urednik Zoran Stanojević. Diskusiji, koja je pokrenula brojna važna pitanja o načinima podrške mladim stručnjacima, tranziciji iz akademske sredine na tržište rada, ali i ulozi privatnog sektora u ovom procesu, prisustvovali su i drugi studenti i predstavnici fakulteta.

Centar za razvoj karijere posvećen je promociji studenata i diplomiranih studenata kao visokoobrazovanih stručnjaka, sa željom da što više kompanija stipendiranjem i projektima podrži njihov početak karijere i njen dalji razvoj. U skladu sa tim, izuzetno je važno podvući značaj uključivanja privatnog sektora u ovakve akcije, a projekat nagrađivanja doktoranada kompanije Belgrade Waterfront jedan je od svetlih primera“, istakla je Dejana Lazić u toku panela.

Učesnici su zaključili da, iako je individualni rad ključan za profesionalni napredak,  potrebna je i finansijska i svaka druga vrsta podrške kako matičnih fakulteta i institucija, tako i privatnog sektora. Kako je rečeno, nadaju se da će kompanije u budućnosti dodatno prepoznati korist koju mogu da imaju od istraživačkog i naučnog rada.

 

Kontakt
Povratak na vrh