Evo zašto će doček u Belgrade Waterfront-u biti najveći spektakl u regionu!

Evo zašto će doček u Belgrade Waterfront-u biti najveći spektakl u regionu!

Novogodišnji vatromet sa Kule Beograd u brojkama

Doček Nove 2022. godine pokraj Save, u Belgrade Waterfront-u, biće nezaboravni spektakl koji nikako ne treba propustiti, jer ovakav događaj nikad do sada nije viđen na našim prostorima! Sa Kule Beograd, novog simbola prestonice, u ponoć između 31. decembra i 1. januara vinuće se vatromet iz osam različitih sistema, sa 250 pozicija, a nebo će prošarati 55 moćnih lasera.

Spektakl svetskih razmera, koji će posetioci dugo pamtiti, Belgrade Waterfront organizuje u saradnji sa firmom „Fireworks by Grucci“, koja je sa svojim vatrometima oborila neverovatnih 11 Ginisovih rekorda. Da najluđa noć u godini bude nezaboravna pobrinuće se 26 pirotehničara, a pripreme za ovaj veličanstveni događaj traju tri nedelje.

„Zadovoljstvo nam je što smo deo najspektakularnijeg dočeka Nove godine u ovom delu Evrope i što ćemo na ovaj način gledaocima širom sveta predstaviti Kulu Beograd. Svi koji budu prisustvovali ovom događaju biće zadivljeni svetlosnim efektima koji će na panorami grada ocrtavati magičnu siluetu Kule Beograd, građevinskog remek-dela”, kaže Fil Gruči, generalni i kreativni direktor kompanije „Fireworks by Grucci“.

Osmominutni program sa Kule Beograd, uz muziku komponovanu specijalno za ovu priliku, započeće magičnom igrom lasera, a nastaviće se grandioznim odbrojavanjem do ponoći na medija fasadi koja se prostire od 14. do 39. sprata najviše zgrade u regionu. Ukoliko bi se sve svetiljke na medija fasadi poređale u niz, njihova dužina bila bi 8 kilometara.

Za veličanstveni vatromet, kakav do sad nikad nije viđen kod nas, koristi se čak 177 piro-ploča i neverovatnih 11.900 strujnih kola. Svetleće komete će se ispaljivati iz 50 metara dugačkih nizova montiranih na fasadi Kule Beograd, a vatromet će biti pušten i sa novobeogradske obale, pa će njegov odraz u Savi dopuniti čaroliju koja će se ove noći dešavati nad Beogradom. Naša prestonica će u 2022. godinu ući osvetljena kao najveće svetske metropole poput Njujorka, Dubaija ili Sidneja, pa je ovo događaj koji obavezno treba videti uživo.

Posetioci će se već od 20 sati zagrejati uz temperamentne ritmove Angelline, Coby-ja i Saše Kovačevića, a u 23 sata na bini pored Starog savskog mosta nastupiće zvezda večeri Goran Bregović, koji će, zajedno sa Tifom, izvoditi svoje čuvene hitove.

Kontakt
Povratak na vrh