Kompanija Gradina glavni izvođač radova na tržnom centru BW Galerija

Kompanija Gradina glavni izvođač radova na tržnom centru BW Galerija

  • Prostirući se na ukupnoj površini od 300.000 kvadratnih metara, BW Galerija u okviru Belgrade Waterfront-a predstavljaće najveći tržni centar u zemlji i regionu
  • Novi ugovor sa kompanijom Gradina obuhvata unutrašnje radove, fasadu, instalacije i završne radove na tržnom centru

Beograd, 24. septembar 2018. – Predstavnici kompanije Belgrade Waterfront i srpske građevinske kompanije Gradina potpisali su novi ugovor, kojim je kompanija Gradina postala glavni izvođač radova na BW Galeriji, tržnom centru koji će se prostirati na ukupnoj površini od 300.000 kvadratnih metara, uključujući nadzemnu površinu od 143.000 kvadratnih metara. Kompanija Gradina je već bila zadužena za prethodnu fazu izgradnje, koja je obuhvatala radove na konstrukciji ovog impozantnog objekta, dok će po novom ugovoru biti odgovorna, između ostalog, i za unutrašnje radove, fasadu, instalacije i završne radove.

BW Galerija, smeštena u okviru Belgrade Waterfront-a, biće najveći šoping centar u Srbiji i regionu, sa maloprodajnim objektima u prizemlju i na dva sprata. Šoping mol projektovan po najvišim standardima industrije, sa 93.000 kvadratnih metara prostora za zakup, kao i 3.600 parking mesta, biće otvoren 2020. godine.

Nastavkom uspešne saradnje sa Gradinom potvrđujemo dugoročnu posvećenost angažmanu domaćih kompanija u izgradnji objekata u okviru Belgrade Waterfront-a“, istakao je ovom prilikom Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront. „Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa ovom kompanijom, koja sa nama deli strast prema ostvarenju vizije spuštanju prestonice na njene reke, kao i posvećenost stvaranju izuzetnih uslova za život za sve građane“, dodao je Nedeljković po potpisivanju ugovora.

BW Galerija će svim Beograđanima i posetiocima glavnog grada doneti izvanredne maloprodajne objekte sa prepoznatljivim svetskim brendovima, kao i brojne restorane, kafiće i mesta za zabavu. Projekat zgrade radila je renomirana međunarodna arhitektonska kompanije RTKL, čiji su inženjeri bili inspirisani postojećim beogradskim ulicama.

Generalni direktor kompanije Gradina, Đuro Đurđević, prilikom potpisivanja ugovora istakao je zadovoljstvo ukazanim poverenjem i nastavkom saradnje sa kompanijom Belgrade Waterfront. „Izuzetna je čast biti deo ovog velikog i značajnog projekta. Nastavićemo da koristimo višegodišnje iskustvo u radu kako bismo postigli svetske standarde na izgradnji BW Galerije, koja će otvoriti novo poglavlje u maloprodajnom sektoru u Srbiji“, rekao je Đurđević.

Karakterističan dizajn ovog tržnog centra, sa velikim transparentnim krovovima, koji se prostiru iznad unutrašnjih ulica i trgova, stvara poseban osećaj kupovine na otvorenom i utisak povezanosti sa okruženjem.

BW Galerija će, osim maloprodajnih objekata, sadržati i veliki bioskop sa više sala, kao i prostore za rekreaciju i razonodu, predstavljajući atrakciju kako za posetioce iz Srbije, tako i za brojne turiste iz regiona i šire.

-KRAJ-

O Belgrade Waterfront-u

Belgrade Waterfront predstavlja novu gradsku celinu duž reke Save u Beogradu, glavnom gradu Republike Srbije. Prostirući se na površini od oko milion kvadratnih metara i sa ukupnom građevinskom površinom od 1,8 miliona kvadratnih metara, Belgrade Waterfront je moderan projekat koji gradi kompanija Eagle Hills. Sadržaće stambene prostore i kancelarije, tržni centar sa najpoznatijim svetskim robnim markama, hotele različitih kategorija, obrazovne ustanove, moderne zdravstvene službe, kao i šetalište uz reku, dugačko 1,8 kilometara i parkove sa nizom zabavnih sadržaja.

 

Kontakt
Povratak na vrh