Počela izgradnja Kule Beograd, obeležja Belgrade Waterfront-a

Počela izgradnja Kule Beograd, obeležja Belgrade Waterfront-a

• Kula Beograd kao najviša i najbitnija zgrada Belgrade Waterfront sa fenomenalnim vidikovcem biće dom St. Regis hotela i luksuznih stanova kojim upravlja Starwood Hotel & Resorts Worldwide.
• Kulu Beograd dizajnirala je renomirana međunarodna projektantska firma Skidmore, Owings & Merrill Global (SOM)

Beograd, 15. april 2016. godine – Izgradnja Kule Beograd, najvišeg hotela i stambene zgrade u Belgrade Waterfront-u i Srbiji, počela je danas polaganjem kamena temeljca. Belgrade Waterfront je nova gradska oblast duž Save, u centru Beograda. Ceremonija je održana u prisustvu predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i člana Upravnog odbora kompanije Eagle Hills Mohameda Alabara.

Kula Beograd je zgrada od oko 40 spratova, viša od 160 metara, sa pogledom na Savu, njene mostove i izuzetan Most na Adi. Pogled sa Kule se pruža na Kalemegdan, ušće Save u Dunav i veličanstvenu panoramu prestonice. Kulu Beograd je projektovala renomirana međunarodna projektantska firma Skidmore, Owings & Merrill Global (SOM), koja je donela novi pristup projektovanju u ovom regionu, pomerajući arhitektonske standarde za sve slične razvojne projekte u sektoru građevinarstva.

Kombinacijom stambenih, komercijalnih, hotelskih i zabavnih sadržaja, Kula Beograd stvoriće potpuno nov urbani prostor okružen otvorenim javnim platoom, na kojem će se odvijati raznovrsni događaji i aktivnosti namenjene celoj porodici. Po završetku radova, Beograd će na vrhu Kule dobiti svojevrsnu atrakciju – najviši gradski vidikovac, sa kog će se pružati panoramski pogled na prestonicu.

St. Regis Belgrade će se prostirati na prvih devet spratova Kule Beograd i imaće 125 soba i apartmana sa pogledom na grad ili na Savu. U hotelu će se nalaziti restoran na vrhu zgrade sa panoramskim pogledom, celodnevni restoran, St. Regis bar, spa centar, bazen, teretana i prostor za sastanke i proslave. Kombinujući klasičnu sofisticiranost sa modernim senzibilitetom, St. Regis pruža neponovljiva iskustva u više od 35 luksuznih hotela na najprestižnijim svetskim destinacijama. St. Regis Belgrade će u Srbiju i Beograd doneti gostoprimstvo prilagođeno svakom gostu ponaosob, kao i prepoznatljivu uslugu St. Regis Butler Service, postavljajući nove standarde luksuznog hotelskog smeštaja u Srbiji.

Nikola Nedeljković, direktor Belgrade Waterfront-a, izjavio je: “Ponosni smo što na ovom ambicioznom projektu sarađujemo sa SOM-om, jednom od najprepoznatljivijih svetskih projektantskih firmi. Pored toga, saradnja sa Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. i dolazak brenda St. Regis u Kulu Beograd rezultat je zajedničke vizije da u srcu Beograda stvorimo jedinstvenu destinaciju, koja će, pored brojnih ostalih pozitivnih stvari, privući više turista u naš grad. To će podstaći rast ekonomskih aktivnosti i Srbiju učiniti još atraktivnijom destinacijom.”

Stanovi u Kuli Beograd, koja se nalazi na prvoklasnoj lokaciji u okviru Belgrade Waterfront-a nudiće nezaboravan pogled na prostor duž reke. Po završetku Belgrade Waterfront-a, ovo integrisano naselje mešovite namene sadržaće komercijale centre, hotele, obrazovne i zdravstvene ustanove, šetalište duž reke dugačko 1,8 kilometara, parkove, kao i kulturni i istorijski trg, čime će doprineti daljem pozicioniranju Beograda kao kulturne i umetničke destinacije.

-KRAJ-

Za više informacija, pozovite PR agenciju New Moment na 011/3222 315 ili Belgrade Waterfront Gallery na 0800 300 888, email:[email protected], [email protected][email protected] ili posetite www.belgradewaterfront.com.

O Belgrade Waterfront-u
Belgrade Waterfront će predstavljati novu gradsku celinu duž reke Save u Beogradu, glavnom gradu Republike Srbije. Prostirući se na površini od oko milion kvadratnih metara i sa ukupnom građevinskom površinom od 2 miliona kvadratnih metara, Belgrade Waterfront je moderan grad unutar grada, koji gradi kompanija Eagle Hills. Sadržaće stambene prostore i kancelarije, tržni centar sa vrhunskim svetskim brendovima, hotele različitih kategorija, obrazovne ustanove, moderne zdravstvene službe i niz atraktivnih zabavnih sadržaja.

O St. Regis Hotels & Resorts
Kombinujući klasičnu sofisticiranost sa modernim senzibilitetom, St. Regis je posvećen pružanju neponovljivih iskustava u 35 luksuznih hotela i rizorta na najprestižnijim svetskim destinacijama. Otkad je Džon Džejkob Astor IV otvorio prvi St. Regis hotel u Nujorku pre više od stotinu godina, brend je ostao odan beskompromisnom nivou usluge prilagođene svakom gostu, koji besprekorno realizuje kroz St. Regis Butler Service. Starwood-ov ultraluksuzni brend će se do 2020. godine proširiti na 50 hotela. Za više informacija i nove hotele, posetite stregis.com ili pratite naloge na Twitter, Instagram i Facebook.

O SOM-u
Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) je jedna od vodećih svetskih firmi za arhitekturu, urbano planiranje, dizajn enterijera i projektovanje, sa reputacijom u oblasti dizajna koja traje 79 godina i portfoliom koji sadrži neke od najznačajnijih arhitektonskih dostignuća 20. i 21. veka. Od osnivanja, SOM je bio lider u istraživanju i razvoju specijalizovanih tehnologija, novih procesa i inovativnih ideja, od kojih su mnoge imale merljiv i trajan uticaj na profesionalni dizajn i na okruženje. Dugotrajna liderska pozicija kompanije u dizajnu i građevinskoj tehnologiji nagrađena je sa više od 1.300 priznanja za kvalitet, inovacije i menadžment. SOM je dva puta dobio najprestižnije priznaje Američkog arhitektonskog instituta, Nagradu za najbolju arhitektonsku kompaniju – 1962. i 1996. godine. Firma ima kancelarije u Čikagu, Njujorku, San Francisku, Vašingtonu, Londonu, Hong Kongu, Šangaju, Dubaiju i Briselu.

 

Kontakt
Povratak na vrh