Završeni radovi na konstrukciji Kule Beograd, najviše zgrade u regionu

Završeni radovi na konstrukciji Kule Beograd, najviše zgrade u regionu

Beograd, 1. jul 2021. godine –  Završetak radova na konstrukciji Kule Beograd, budućeg simbola srpske prestonice, svečano je obeležen u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika kompanije Eagle Hills Mohameda Alabara.  

Kula Beograd sa 168 metara, 42 nivoa i ukupnom površinom od oko 50.000 kvadratnih metara dominira priobaljem Save i predstavlja najvišu zgradu u našoj zemlji, ali i regionu. Po mnogo čemu jedinstvena, svojim atraktivnim dizajnom već privlači pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti. Rotacija zgrade od 90 stepeni simbolično predstavlja ono po čemu je naša prestonica prepoznatljiva – ušće reke Save u Dunav. Zahvaljujući fantastičnim arhitektonskim rešenjima i fasadi od staklenih panela u kojima će se ogledati reke i panorama grada, zgrada odaje izgled fluidnosti, te se, iako se ističe veličinom, skladno uklapa u ovaj deo grada.

Ono što takođe izdvaja ovaj grandiozni poduhvat jeste činjenica da će Kula Beograd postati dom prestižnog hotela St. Regis Belgrade, koji će se prostirati od prizemlja do 11. sprata. St. Regis hoteli predstavljaju vrhunac portfolija Marriott International, najveće hotelske grupacije na svetu. Od 14. do 39. sprata nalaziće se brendirani St. Regis stanovi, koji će podići će nivo stanovanja na potpuno novu lestvicu, ne samo u Beogradu, već i u celom regionu.

Glavnu atrakciju Kule Beograd predstavlja vidikovac od 360 stepeni, koji se nalazi na 41. spratu, odakle se pruža fascinantan pogled na znamenitosti Beograda, njegove reke i zalaske sunca, te će posetioci moći da sagledaju prestonicu iz potpuno novog ugla. Na trećem nivou, Kula će sa Galerijom biti povezana pešačkim mostom, odakle će se brzim liftovima stizati direktno do vidikovca čiji će pogled zaustavljati dah.

Smeštena na samom rubu između starog dela grada i Novog Beograda, Kula Beograd spaja dva lica naše prestonice, proslavljajući tradiciju i modernost.

„Kroz dizajn Kule, želeli smo da prenesemo poruku o sposobnosti ovog grada da se uvek iznova izgradi, o njegovom progresivnom i snažnom duhu“, reči su Brajana Lija (Brian Lee), glavnog arhitekte kompanije SOM koja je projektovala Kulu.

Kontakt
Povratak na vrh