Bahov maraton na Sava Promenadi

Bahov maraton na Sava Promenadi

Nesvakidašnji muzički maraton danskog čelistei posvećenog maratonca Toke Moldrupa, biće održan u subotu 24. septembra od 11 sati na Sava Promenadi, kao veliko finale jubilarnog 10. ArtLink festivala.

Danski čelista će istrčati 36 kilometara, a posle svakog pređenog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite, pa će tokom maratona odsvirati svih šest Bahovih svita za violončelo.

Toke Moldrup je jedan od najpriznatijih violončelista u Danskoj. Svetski mediji proglasili su ga za „zvezdu“, „čoveka sutrašnjice“ kao i „savršenog perfekcionistu na violončelu“. Nastupao je solo i sa istaknutim muzičarima na velikim muzičkim scenama širom sveta. Tokom karijere, razvio je strast prema trčanju na duge staze, koju je uvezao sa koncertima i muzikom koja je njegov najveći pokretač. Na ideju da se oproba u muzičkom maratonu i spoji nespojivo došao je dok je trčao sa svoje troje dece sa kolicima za bebe.

Bahov muzički maraton na Sava Promenadi trajaće približno pet sati, a posetioci su pozvani da sa Moldrupom trče, voze bicikl i navijaju za njega duž rute uz Savu.

Datum događaja

24. septembar 2022. 11:00:00 - 24. septembar 2022. 16:00:00

Lokacija

Sava Promenade, Sava Promenada, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh