DOČEK KINESKE NOVE GODINE

DOČEK KINESKE NOVE GODINE

Kineska Nova godina će ponovo biti dočekana u najvećem šoping centru u regionu! U susret nastupajućoj Godini Zmaja, u Galeriji će tokom 7. i 9. februara biti organizovan bogat kulturno-umetnički program.

U sredu, 7. februara, u centralnom holu Galerije na interaktivnoj izložbi biće predstavljena tradicionalna umetnost provincije Fuđen i proces stvaranja papirnih fugura, predmeta od ratana i lampiona. Kineski ansambl će kroz muzičko-scenski performans publici približiti grad Kvandžou i uvesti je u tajne ceremonije ispijanja čaja, tradicionalne borilačke veštine, uz ples, operske arije i lutkarske predstave.

 U petak, 9. februara, na platou ispred ulaza 5 u Galeriju u 17 časova biće organizovan svečani doček kineske Nove godine, praćen višeminutnim vatrometom, nakon čega će uslediti i velika karnevalska parada.

Sreda, 7. februar:

18.00 – Predstavljanje tradicionalne umetnosti provincije Fuđen, grad Kvandžou

18.30 – Obraćanje zvaničnika Vlade Republike Srbije, Ambasade NR Kine u Srbiji, predstavnika lokalne samouprave i Instituta za pojas i put

18.45 – Nastup Quanzhou Intangible Cultural Heritage Exhibition and Performance Troupe

Petak, 9. februar

16.45 – Obraćanje predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, ambasadora NR Kine u Srbiji Lija Minga i predstavnika Instituta za pojas i put

17.00 – Svečani doček kineske Nove godine i vatromet

17.10 – Karnevalska parada inspirsana Godinom Zmaja i EXIT festivalom

Datum događaja

7. februar 2024. 18:00:00 - 9. februar 2024. 18:00:00

Lokacija

TC Galerija, Galerija - Beograd, Булевар Вудроа Вилсона, Београд, Србија.

Kontakt
Povratak na vrh