Izložba Nikole Kolje Božovića „Hronika ateljea“

Izložba Nikole Kolje Božovića „Hronika ateljea“

Izložba „Hornika ateljea“ Nikole Kolje Božovića biće otvorena u sredu, 10. novembra sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

„Radovi Nikole Božovića su jedinstveni sudar svetova. On stvara simbole prirode poput cveta i drveta bez trunke nežnosti i lepote kakvu priroda pruža. Njegova priroda je moderna, urbana, brza i gradska. U težnji za spajanjem nespojivog kako u tehničkom, tako i u simboličkom smislu Božović stvara idealne uslove da uklopi Hulka, grafite i kolažirane cvetove u eksplozivnu celinu koja puca od iskušavanja granica.  Hronika ateljea je Božoviću dala svu potrebnu slobodu i snagu da se iskaže kao umetnik-inovator koji teži stvaranju autentične ideje služeći se raznovrsnim likovnim jezikom“, kazala je Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti.

Nikola Kolja Božović (1975) je diplomirao i magistrirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu radi kao vanredni profesor. Član je i jedan od osnivača grupe HYPE i Asocijacije Umetnost realnosti. Od 1999. godine izlaže na samostalnim i grupnim izložbama kao i na međunarodnim izložbama i sajmovima savremene umetnosti u Beču, Kelnu i Moskvi.

Izložba se organizuje u okviru programa Umetničke inicijative KvArt BW zajedno sa Galerijom ŠTAB i biće otvorena do 20. novembra 2021. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan.

Datum događaja

10. novembar 2021. 19:00:00 - 20. novembar 2021. 21:00:00

Lokacija

Galerija Belgrade, Bulevar Vudro Vilsona, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh