Izložba „Rađanje sa predumišljajem“

Izložba „Rađanje sa predumišljajem“

Izložba „Rađanje sa predumišljajem“ umetnika Stefana Stevanovića biće otvorena u sredu, 3. avgusta u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW na drugom spratu Galerije. Reč je o šestoj u nizu izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22“, koja predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i nastavak je godišnjeg izložbenog programa galerije Štab i KvArt BW.

Istoričarka umetnosti Smiljka Čabraja kaže da će posetioci na izložbi imati priliku da vide figurativne predstave koje su negde između ljudskih i životinjskih.

„Slike Stefana Stevanovića prezentuju tamne, groteskne kreature čoveka koji je istreniran društvenim normama koje teže da ga obuzdaju i zauzdaju nepredvidljivu životinju u njemu. Bizarna stvorenja na Stevanovićevim slikama ne obraćaju se onome što posmatrač želi da pokaže, već onome što krije“, zaključuje Smiljka Čabraja.

Stefan Stevanović je rođen 1994. godine. Diplomirao je na odseku za slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici dok je master studije slikarstva završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Šest puta je nagrađivan za svoj likovni rad i bio je učesnik brojnih umetničkih projekata.

Izložbu Rađanje sa predumišljajem organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 15. avgusta 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan. 

 

Datum događaja

3. avgust 2022. 11:00:00 - 15. avgust 2022. 19:00:00

Lokacija

Galerija Belgrade, Бulevar Vudro Vilsona, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh