Izložba „Talasanje – opuštanje – kruženje“ u KvArt BW

Izložba „Talasanje – opuštanje – kruženje“ u KvArt BW

Izložba Talasanje – opuštanje – kruženje umetnice Dušanke Komnenić biće otvorena u ponedeljak, 6. juna, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Posetioci će imati priliku da vide fotografije i prateći video rad kroz koji umetnica spaja realno i imaginarno, objektivno i intimno. Irina Tomić fotografije Dušanke Komnenić vidi kao foto alegorije, pri čemu naglašava da ovi radovi ne nastaju iz jednog kadra već iz više kolažiranih snimaka.

Dušanka Komnenić diplomirala je na odseku Primenjena grafika – fotografija na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine, u klasi prof. Baneta Karanovića. Magistrirala je 2003. na Peck School of the Arts, UW-Milwaukee, SAD, a doktorirala 2005. na istom univerzitetu. Godine 2015. odbranila je još jedan doktorski rad na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu, na temu „Lepota u antiestetici“, pod mentorstvom prof. Miloša Šobajića. Član je ULUS-a od 2008. godine. Do sada je priredila 20 samostalnih i preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba Talasanje – opuštanje – kruženje, koju organizuju Galerija Štab i kulturno-umetnička inicijativa KvArt BW, biće otvorena do 16. juna 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Datum događaja

6. jun 2022. 20:00:00 - 16. jun 2022. 19:00:00

Lokacija

Galerija Belgrade, Woodrow Wilson Boulevard, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh