Izložba Željka Vitorovića ,,Instant revolucija“

Izložba Željka Vitorovića ,,Instant revolucija“

Izložba „Instant revolucija“ umetnika Željka Vitorovića biće otvorena u ponedeljak, 6. decembra sa početkom u 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

Pojedinac i njegova otuđenost u konzumerističkom svetu koji ruši sve pred sobom glavni su motivi i interesne sfere stvaralaštva Željka Vitorovića. Klasičnim slikarskim jezikom, on se posvećuje figuri, čoveku zapostavljenom od sopstvenog društva, ostavljenom i zapitanom nad sopstvenom egzistencijom i smislom postojanja u izvitoperenom sistemu vrednosti gde individualac postaje majušan, slab i nevidljiv. Na duhovit način spaja konzumerski čin i način artificijelnog, instagram života sa simbolom prošlog poretka – stvarajući „Insta pionirku“, savršen rezultat savremene socijalne realnosti.

„Instant revolucija“ pruža jedinstvenu mešavinu komunističkih simbola i napuštenih sistema vrednosti, prostora i intelektualne zapitanosti kojoj se pojedinac prepušta u momentima izolacije i usamljenosti i besprekornog sveta potrošnje, sjaja i uživanja u instant sadržajima koji opet vode u začarani krug nezadovoljstva i otuđenja.

Željko Vitorović diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku, 2008. godine u klasi profesora Čedomira Vasića. Završio je specijalizaciju iz oblasti slikarstva na Visokoj školi lepih umetnosti u Atini, 2012. godine. Član je ULUS-a od 2017. Imao je devet samostalnih i učestvovao na preko dvadeset grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Organizatori izložbe su Galerija ŠTAB i kulturno-umetnička inicijativa KvArt BW, a biće otvorena do 16. decembra 2021. godine.

Radno vreme galerije je svakog dana od 11h do 21h. Ulaz je slobodan.

Datum događaja

6. decembar 2021. 19:00:00 - 16. decembar 2021. 21:00:00

Lokacija

Galerija, Bulevar Vudro Vilson, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh