“Karmen“ premijerno na Operi na vodi

“Karmen“ premijerno na Operi na vodi

Premijerno izvođenje opere „Karmen“ u okviru spektakularnog muzičko–scenskog događaja „Opera na vodi“ biće održano 4. septembra 2021. godine sa početkom u 20 sati pod zvezdanim sjajem beogradskog neba na najlepšem gradskom šetalištu – Sava Promenadi.

Manifestacija „Opera na vodi“ održava se po treći put i predstavlja značajnu kulturnu svečanost i jedinstvenu turističku atrakciju. Ovog septembra, Beograđani i gosti prestonice moći će da uživaju u neverovatnoj atmosferi operskog izvođenja čuvenog dela Žorža Bizea, a u naslovnim ulogama naći će se naši najbolji operski pevači koji predstavljaju Srbiju u najpoznatijim operama u svetu. Uloge tumače mecosopran Sanja Anastasia kao  Karmen, tenor Zoran Todorović u ulozi Don Hozea i David Bižić kao Eskamilo. Dirigent je Dejan Savić, a reditelj Enriko Stinćeli posebno dolazi u Srbiju da bi režirao ovaj jedinstven događaj.

Narodno pozorište u Beogradu, u koprodukciji sa kompanijom Belgrade Waterfront i glavnim organizatorom ”Human District”, nastavlja tradiciju započetu u septembru 2018. godine, kada je prvi put održana manifestacija „Opera na vodi“ u čast 150. godišnjice postojanja Narodnog pozorišta. Tom prilikom je kompletan muzički sastav nacionalnog teatra izveo delove najpoznatijih operskih dela pred više od 6.000 gledalaca. To je ujedno bio i prvi veliki nastup na otvorenom muzičkog ansambla Narodnog pozorišta.

Ulaz će, kao i svake godine, biti besplatan za sve posetioce.

Datum događaja

4. septembar 2021. 20:00:00 - 4. septembar 2021. 22:00:00

Lokacija

Sava promenada, Sava Promenada, Karađorđeva, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh