Prvi festival jagodastog voća u Beogradu

Prvi festival jagodastog voća u Beogradu

Upoznajte preko 20 srpskih izlagača, uz degustaciju i edukativno-muzički program na Sava Promenadi ispred Galerije

Prvi Belgrade Berry festival posvećen jagodastom voću biće održan u subotu, 2. jula na Sava Promenadi ispred Galerije.

Domaće voće i proizvode od jagodastih plodova predstaviće više od 20 srpskih proizvođača, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović svečano će otvoriti festival.

Srbija je poznata po jagodastom voću. Smrznuta malina je vodeći izvozni proizvod srpske prehrambene industrije, a na sve većim površinama gaji se jagodasto voće poput borovnica, jagoda ili kupina. Osnovna misija festivala je promocija srpskog jagodastog voća i povezivanje proizvođača, prerađivača i kupaca na domaćem i stranom tržištu i dalji razvoj sektora po kome je Srbija poznata širom sveta.

U okviru popodnevnog programa posetioci će na Sava Promenadi moći da isprate panel posvećen održivoj poljoprivredi, na kome će učestvovati predstavnici Privredne komore Srbije, Serbia Organica, ambasade Kraljevine Holandije i Dunav osiguranja. Organizatori su pripremili nagradne igre, degustacije i obrazovne radionice. Za kraj večeri posetioci će moći da uživaju u popularnim numerama grupe “Frajle”, čiji nastup počinje u 20.30.

Sava Promenada će u subotu biti pretvorena u idealnu lokaciju za uživanje u spoju voća, edukacije i muzike, ali i u svemu što pruža opuštajući pogled na reku. Ulaz na manifestaciju je slobodan, a radno vreme festivala je od 9 do 22 časa.

Datum događaja

2. jul 2022. 09:00:00 - 2. jul 2022. 22:00:00

Lokacija

Sava Promenade, Sava Promenada, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh