Verdijev „Rigoleto“ na Operi na vodi

Verdijev „Rigoleto“ na Operi na vodi

Opera Srpskog narodnog pozorišta izvešće čuveno Verdijevo delo „Rigoletto“ 10. septembra u 20 sati u okviru „Opere na vodi“. Spektakularni muzičko–scenski događaj na otvorenom publiku očekuje u Beogradu na vodi, na platou iza Geozavoda, a ulaz je besplatan.

Ovogodišnji spektakl biće poseban jer će se u ulozi Rigoleta, dvorske lude, naći proslavljeni bariton Željko Lučić. U pitanju je jedan od najcenjenijih srpskih baritona, koga nazivaju „verdijanskim“ jer su ga proslavile upravo uloge u Verdijevim operama. Nastupao je na scenama širom sveta, među kojima se izdvajaju četiri najprestižnije operske kuće – njujorški Metropoliten, Milanska skala, Bečka opera i Kraljevska opera u Londonu. Međutim, njegovi nastupi u Srbiji su izuzetno retki.

Jedinstveni muzičko-scenski događaj na otvorenom pod nazivom „Opera na vodi“, koji se održava četvrti put, ovog leta će imati bogat kulturno-umetnički program sa najuspešnijim domaćim izvođačima, dok će se u ulozi specijalne gošće, zahvaljujući podršci Italijanskog centra za kulturu, naći Alida Berti, koja će specijalno za ovu priliku odigrati ulogu Đilde, Rigoletove kćerke.

Operski spektakl na otvorenom, koji ove godine zajednički organizuju Belgrade Waterfront, „Human District“ i Opera Srpskog narodnog pozorišta, vremenom je postao velika turistička atrakcija koja predstavlja značajnu kulturnu svečanost kako za Beograd i Srbiju tako i za čitav region.

Datum događaja

10. septembar 2022. 20:00:00 - 10. septembar 2022. 22:00:00

Lokacija

Geozavod, Karadjordjeva Street 48, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh