Belgrade Waterfront isplaćuje dividende u vrednosti od 10 miliona evra

Belgrade Waterfront isplaćuje dividende u vrednosti od 10 miliona evra

Već drugu godinu zaredom, Belgrade Waterfront isplaćuje dividende, a godina za nama je po rezultatima premašila 2021. i ostaće upamćena kao zvanično najuspešnija u dosadašnjem poslovanju kompanije. Belgrade Waterfront je tokom 2022. ostvario poslovne prihode u iznosu od 269,6 miliona evra, dok neto dobit za isti period iznosi 59,4 miliona evra. Za isplatu dividendi izdvojeno je ukupno 10 miliona evra, od čega deo ide u državni budžet. Preostali deo neto dobiti biće uložen u dalji razvoj projekta.

„Izgradnja Beograda na vodi napreduje odličnim tempom. Do sada je izgrađeno 14 zgrada i useljeno 3.000 stanova, a do kraja ove godine biće završena izgradnja još 3 zgrade sa gotovo 600 novih stanova. O tome koliko interesovanje vlada na tržištu nekretnina za stanovanjem u najmodernijem naselju u Srbiji govori činjenica da je do ovog trenutka prodato blizu 6.000 stanova. Projekat konstantno raste i razvija se, tako da se u njemu već sada nalazi više od 300 prodavnica, dok se novi kafići, restorani i servisi otvaraju gotovo svakodnevno. Takođe, intenzivno se radi i na izgradnji novih saobraćajnica i ozelenjavanju čitavog naselja, što ga čini atraktivnim za sve koji bi da u neposrednom okruženju imaju sve prednosti gradskog života, a da su istovremeno okruženi prirodom“, istakla je direktorka Beograda na vodi Zorana Burlić.

Od samog početka izgradnje, Beograd na vodi osmišljen je tako da zadovolji potrebe savremene porodice, pa je u brojnim zgradama, useljivim već od naredne godine, i cena prilagođena upravo ovoj kategoriji kupaca. Po najnižoj ceni već od 3.200 evra + PDV po kvadratu moguće je kupiti stan u zgradi sa recepcijom, obezbeđenjem, uređenim dvorištem za stanare, sa podzemnom garažom, u neposrednoj blizini Savskog parka, dvojezične škole, sportskog centra, modernog vrtića, Sava Promenade i Galerije, najveće šoping, zabavne i gastronomske destinacije u jugoistočnoj Evropi.

O tržišno konkurentnoj ceni stanova u Beogradu na vodi svedoči i nedavno objavljeni kvartalni izveštaj Republičkog geodetskog zavoda u kome se navodi da je najpovoljniji kvadrat na ovoj ekskluzivnoj lokaciji pored Save prodat za 3.264 evra, što je cena niža od novogradnje u drugim, centralnim delovima Beograda.

Kontakt
Povratak na vrh