DVOJEZIČNE DRŽAVNE ŠKOLE SVE TRAŽENIJE, A JEDNA SE USKORO OTVARA I U BEOGRADU NA VODI!

DVOJEZIČNE DRŽAVNE ŠKOLE SVE TRAŽENIJE, A JEDNA SE USKORO OTVARA I U BEOGRADU NA VODI!

Poznavanje stranih jezika danas je jedna od ključnih prednosti na tržištu rada, te ne čudi popularnost škola u kojima se nastava odvija paralelno na dva jezika. Dosadašnje iskustvo u bilingvalnim odeljenjima u Beogradu i još nekoliko gradova pokazalo je da ovakav vid nastave podstiče kreativnost, otvorenost ka drugim kulturama i otvara mnoga vrata u daljem školovanju. Zato je sjajna vest da će Beograd uskoro dobiti novu školu u kojoj će se u celosti održavati dvojezična nastava.

Iza zgrada nekadašnje Železničke stanice i Pošte na Savskom trgu, u okviru Beograda na vodi, biće sagrađena najmodernija državna škola sa sportskim terenima i bazenom, a pored nje dečiji vrtić, pa će ovaj deo grada postati još atraktivniji za porodice, nudeći vrhunske uslove za obrazovanje i kvalitetno organizovano slobodno vreme.

Na kom jeziku učiš, na tom i razmišljaš

Strani jezik se lakše uči i usvaja ukoliko dete počne da misli na tom jeziku, a mišljenje se formira tako što se jezik koristi za učenje i saznavanje. Đaci će u novoj školi od najranijeg uzrasta slušati deo predmeta na stranom jeziku, prema zvaničnom planu i programu nastave i učenja Republike Srbije. Dvojezična nastava učenicima pruža priliku da sistematski izgrade vokabular i steknu jezičke veštine kroz nauku, književnost i kulturu. Kroz najsavremeniji program nastave, učenici od početka školovanja stiču potrebne veštine koje im kasnije olakšavaju da se lakše upišu u slične specijalizovane gimnazije i budu spremni za polaganje međunarodno priznatih ispita koji su preduslov za stipendije i školovanje u inostranstvu.

Najmoderniji sadržaji za učenje i rekreaciju

Na prostoru od gotovo 5.000 kvadrata, škola će moći da primi više od 400 đaka. U prostranom dvorištu, koje sa zgradom zauzima skoro deset ari, nalaziće se sadržaji zbog kojih će se deca radovati svakom školskom danu. Pored terena za rukomet, basket i odbojku, u dvorištu će se nalaziti zeleni prostor pogodan za priredbe, takmičenja i svakodnevno druženje. U delu dvorišta uz biblioteku i izložbeni prostor nalaziće se „učionica pod vedrim nebom“. Prostor za odlaganje bicikala namenjen je svim učenicima i nastavnicima koji se opredele za ovo ekološki odgovorno i zdravo prevozno sredstvo.

Kupaći kao deo opreme

Ovo će biti jedna od malobrojnih škola u srpskoj prestonici koja će imati bazen. Pored svlačionica i standardne opreme i rekvizita, bazen će imati dodatnu opremu za decu sa posebnim potrebama, kojima će i ostatak objekta biti u potpunosti prilagođen. Bazen i fiskulturna sala u prizemlju biće na raspolaganju za korišćenje i van radnog vremena škole, što se pokazalo kao odlična praksa u školama. Roditelji na taj način štede vreme, jer će deca moći da upišu plivanje u školi, pa neće biti potrebe da ih zbog vannastavnih aktivnosti razvoze do udaljenih delova grada.

Dečije pozorište i novi muzeji na par minuta od škole

Nova škola otvoriće se u delu grada koji postaje veoma atraktivan za mlade porodice sa decom, jer će na dohvat ruke imati brojne sadržaje neophodne za obrazovanje i zabavu mališana. Nakon rekonstrukcije, u zgradi nekadašnje Železničke stanice biće smešten i Istorijski muzej Srbije, a u zgradi Pošte čak dve veoma važne institucije kulture: interaktivni dečiji muzej i pozorište „Boško Buha“. Na atraktivnoj lokaciji u centru grada, ukrštaće se i dve glavne linije budućeg metroa, pa će ova lokacija biti odlično povezana sa svim delovima grada.

Kontakt
Povratak na vrh