Novak Đoković, Nikola Jokić i Kula Beograd oduševili ceo svet

Novak Đoković, Nikola Jokić i Kula Beograd oduševili ceo svet

Veličanstvene scene sa Kule Beograd, novog simbola srpske prestonice, u kojima 168 metara „visoki“ Novak Đoković obasjava čitav Beograd nakon što je osvajanjem 23. grend slem titule u karijeri i zvanično krunisan za najboljeg tenisera svih vremena, preplavile su internet i neke od najpopularnijih svetskih profila na društvenim mrežama. Projekcija Noleta koji stoji na planeti sa Kupom musketara u rukama i srpskom trobojkom, koja je obasjala nebo iznad Save, objavili su, između ostalih, ESPN Tenis na svom zvaničnom Tviter nalogu sa gotovo pola miliona pratilaca, planetarno poznati britanski Gardijan i Evropska pres-foto agencija (EPA). Zahvaljujući velikom broju deljenja kako sa privatnih, tako i sa medijskih i profila brojnih influensera, Instagram Reels na stranici @kula_belgrade, posvećen istorijskom uspehu našeg teniskog asa. zabeležio je više od neverovatnih milion pregleda, a vrtoglave brojke
nastavljaju da rastu, kao, uostalom, i broj pratilaca stranice.

Još se uzbuđenje oko proslave Đokovićevog uspeha bez presedana na Kuli Beograd nije sleglo, a već je nastupilo novo, čini se, još veće. Prava Jokićmanija zahvatila je čitavu zemlju nakon što je fantastični momak iz Sombora odveo svoje Denver nagetse do prve šampionske NBA titule, a kada je srpski reprezentativac i najkorisniji igrač (MVP) finalne serije na nebu iznad Save, u okviru još jedne senzacionalne animacije, na prstu zavrteo košarkašku loptu, zavrtela se i čitava planeta.

Snimak animacije u kojoj se osim Jokićevog lika i natpisa MVP konstantno vrtela sada već čuvena rečenica „Hoće neko na basket?“, redom su, sa stranice @kula_belgrade, delili: zvanične Instagram stranice NBA Europe i NBA u kolaboraciji sa više od 82 miliona pratilaca, Denver nagetsa sa gotovo 2,5 miliona pratilaca, ESPN-a i Sports Center-a u kolaboraciji sa više od 60 miliona pratilaca, Bleacher Report-a sa više od 21 miliona pratilaca, House of Highlights-a sa gotovo 44 miliona pratilaca, zvanična Fejsbuk stranica NBA sa gotovo 48 miliona pratilaca, dok je snimak na zvaničnom Tviter nalogu Clutch Points-a videlo gotovo 2 miliona ljudi. Zahvaljujući svemu ovome, što je tek samo delić ukupne vidljivosti snimka na internetu, Reels na Instagram stranici Kule Beograd takođe je probio magičnu cifru od milion pregleda.

Ipak, ono što je možda još i vrednije od samog prenošenja snimka jesu komentari fasciniranih pratilaca i košarkaških zaljubljenika, koji su ispod Reels-ova izražavali divljenje prema prizoru sa Kule Beograd, ali i prema njenoj samoj arhitektonskoj lepoti i grandioznosti. „Ova zgrada je izvanredna“, „Beograd izgleda prelepo“, „Moraću da posetim Srbiju“, „Sad razumem zašto Jokić hoće da dođe kući“ bili su samo neki od utisaka korisnika društvenih mreža sa svih meridijana, opčinjenih sjajem najmodernijeg naselja u Srbiji.

Prizori čarobnih noći na Sava Promenadi, u kojima smo proslavljali antologijske uspehe naših briljantnih sportista, obišle su čitav svet, a sjaj Kule Beograd nikada nije bio jači, niti je dobacivao ovako daleko. Zadivljujući kadrovi sa novog simbola naše prestonice, pa i naše zemlje, ujedno su i najlepše scene iz Srbije koje su otišle u etar u poslednje vreme, a njima je poručeno da su ne samo Belgrade Waterfront, već i celokupna srpska javnost i te kako ponosni na one najbolje među nama, koji nas uvek dostojno i u najlepšem svetlu predstavljaju.

Našim sportistima želimo da i dalje nižu uspehe, osvajaju šampionsko prstenje, medalje, trofeje i sva druga vredna priznanja, a Kula Beograd će i ubuduće sijati u njihovu čast i svedočiti o njihovim vanvremenskim uspesima koji su za svako poštovanje.

Kontakt
Povratak na vrh