Sava Promenada nudi jedinstven doživljaj priobalja

Sava Promenada nudi jedinstven doživljaj priobalja

Prva faza renoviranja Savske Promenade završena je 27. septembra, što je obeleženo zvaničnim otvaranjem i propraćeno brojnim umetničkim i kulturnim događajima namenjenim zajednici. Dešavanja su dala nagoveštaj onoga što će se događati po završetku izgradnje Belgrade Waterfront-a i omogućila da se stekne utisak o tome kako će izgledati život na Promenadi.

Svi stanovnici i posetioci Beograda bili su pozvani da učestvuju u dešavanjima koja su se odigravala od sredine septembra do polovine oktobra. Savska Promenada je bila domaćin mnogobrojnim aktivnostima namenjenim porodicama, poput iscrtavanja lica, nastupa dečijeg hora, pravljenja različitih oblika od balona, kao i ostalih sadržaja namenjenih svim uzrasnim kategorijama.

Jedan od ciljeva Sava Promenade i projekta Belgrade Waterfront u celosti je da dalje razvijaju turističku ponudu glavnog grada, kao što su biciklističke ture. Po završetku projekta, imaćemo najdužu biciklističku stazu u Beogradu. Nadamo se da će to podstaći ljude da češće koriste ovo prevozno sredstvo. Time gradimo bližu povezanost sa prirodom i dobijamo savršen način za istraživanje grada. U okviru novog koncepta u Beogradu – kamiona za prodaju hrane koji su već vidljivi na Sava Promenadi, dodatno doprinosimo turističkoj raznolikosti, koja će posetiocima pružiti jedinstven doživljaj priobalja.

Cilj je da se priobalno područje učini dostupnijim za građane i turiste. Imajući ovo na umu, u planu je uređenje svih prilaznih tačaka i renoviranje ulica koje vode ka Sava Promenadi. Prva je bila Hercegovačka ulica, u kojoj su napravljeni trotoari za pešake, dodato novo osvetljenje i više zelenila. Ovakvi radovi obezbeđuju lakši pristup Sava Promenadi i Belgrade Waterfront-u, omogućavajući turistima i stanovnicima da uživaju u svemu što oni nude.

Po završetku Belgrade Waterfront-a, Sava Promenada će moći da se pohvali brojnim atrakcijama namenjenim porodicama, uključujući platformu na vodi, dečije igralište i amfiteatar ispod Starog savskog mosta. Drugi faktor koji će uticati na turističku i poslovnu ponudu Beograda, a na kom se trenutno radi, biće razvoj rečnog transportnog sistema. Posetioci će moći da priđu čamcem gotovo svim sadržajima Waterfront-a, što će biti jedinstveni aspekt projekta, koji bi trebalo da dovede nove posetioce na ovaj deo rečne obale.

 

Kontakt
Povratak na vrh