Savski park osvojio prestižnu međunarodnu nagradu u kategoriji pejzažne arhitekture

Savski park osvojio prestižnu međunarodnu nagradu u kategoriji pejzažne arhitekture

Nezavisni internacionalni žiri ocenjivao je dizajn, inovacije, originalnost i održivost

Beograd, 3. decembar 2021. godine – Savski park u okviru Belgrade Waterfront-a osvojio je prestižnu međunarodnu nagradu sa pet zvezdica – European Property Award u kategoriji „Pejzažna arhitektura“. Reč je o priznanju koje se dodeljuje za vrhunska dostignuća u sektoru nekretnina, arhitekture i prostornih rešenja, a nezavisni internacionalni žiri od 100 stručnjaka sa sedištem u Londonu ocenjivao je projekte na osnovu dizajna, kvaliteta usluga, inovacija, originalnosti i održivosti.

„Belgrade Waterfront je osmišljen tako da odgovori na svakodnevne potrebe stanara i posetilaca. Upravo zato, ovaj deo grada, između ostalog, nudi brojne pešačke i biciklističke staze, igrališta i zelenilo, čiju svojevrsnu krunu predstavlja Savski park. Negovani travnjaci, probrane biljne vrste i bujne krošnje pružaju ušuškano mesto za odmor i rekreaciju u samom centru grada. Ponosni smo što je renomirani međunarodni žiri prepoznao koliko je pažnje posvećeno svakom detalju Savskog parka, njegovom uklapanju u postojeće gradsko okruženje i dobrobitima koje stanari imaju od zelenila u neposrednom životnom okruženju“, kaže Zorana Burlić, direktorka kompanije Belgrade Waterfront.

Zahvaljujući blizini Savskog parka, stanari Belgrade Waterfront-a na samo par koraka od doma imaju mesto na kojem mogu da se bave sportom, odmaraju ili da se druže sa porodicom i prijateljima u impresivnom zelenom okruženju. Oko parka se pruža staza za džoging dugačka 700 metara, a unutar njega se nalaze multifunkcionalni sportski teren, stolovi za stoni tenis, prostor za piknik i inovativno dečije igralište. Pored Savskog parka, stanari mogu da koriste i sve prednosti uređenih unutrašnjih dvorišta koja se nalaze uz svaku zgradu Belgrade Waterfront-a. 

Zgrade u Park distriktu Belgrade Waterfront-a nude obilje svežeg vazduha i impresivan pogled na zelenilo. U samom centru gradskih zbivanja, a ujedno okružene bogatim zelenilom, zgrade poput BW Lumia, BW Eterna, BW Sole, BW Libera, BW Scala ili kompleksa BW Quartet stanarima omogućavaju da svoj dan iskoriste na najbolji način i da ujedno ostvare savršen balans između posla i slobodnog vremena.

Pored parka koji se prostire na 2,4 hektara, stanari i posetioci Belgrade Waterfront-a na raspolaganju imaju i mnoge druge sadržaje, poput kafića, restorana, uređenog šetališta Sava Promenade, prostora za rekreaciju i zabavu i Galerije, najveće šoping i zabavne destinacije u regionu.

Kontakt
Povratak na vrh