Spektakularnim nastupom Jasmin Levi spuštena zavesa na drugi Belgrade River Fest

Spektakularnim nastupom Jasmin Levi spuštena zavesa na drugi Belgrade River Fest

Kombinujući sefardski sevdah, džez, flamenko i melanholične ritmove orijenta u svom raskošnom glasu, Jasmin Levi, jedna od najvećih svetskih zvezda world muzike, sinoćnim spektakularnim nastupom na platou iza Geozavoda spustila je zavesu na ovogodišnji Belgrade River Fest, prestižni muzički festival na obali reke.

 

Magična mediteranska noć u Beogradu na vodi protekla je u znaku dirljive emocije Jasmin Levi, koja je uz pratnju virtuoznih muzičara svojim moćnim glasom i upečatljivim šarmom osvojila srca beogradske publike. Nekoliko hiljada okupljenih gledalaca aplauzom je pozdravljalo svaku njenu numeru, a celokupan muzički spektakl upotpunjen je višeminutnim vatrometom koji je obasjavao Sava Promenadu i očarao sve prisutne.

 

Prve večeri Belgrade River Fest-a, kojom je obeležen 21. jun – Svetski dan muzike, nastupili su najveća operska diva današnjice, sopran Ana Netrebko, njen suprug i slavni tenor Jusif Ejvazov i proslavljeni srpski bariton Željko Lučić, u pratnji Simfonijskog orkestra i Hora Radio-televizije Srbije. Njihov zajednički nastup u velelepnoj koncertnoj dvorani na otvorenom ispraćen je stojećim ovacijama publike i nezaboravnim vatrometom na nebu iznad Save.

 

Belgrade River Fest prvi put je organizovan 22. i 23. jula 2022. godine, kada su nastupili legendarni italijanski tenor Andrea Bočeli i portugalska fado diva Mariza.

Kontakt
Povratak na vrh