3 prednosti života u stanu otvorenog plana

3 prednosti života u stanu otvorenog plana

Moderno doba sa sobom nosi brojna moderna rešenja za uređenje životnog prostora koja čine da vaš porodični dom postane harmonična sredina u kojoj vladaju sloboda, zajedništvo i sreća. Upravo kako bi svi ovi životni ideali bili ispunjeni na jednom mestu, u arhitekturi se pojavio trend stanova sa otvorenim planom, koji je naprečac postao jedna od osnovnih karakteristika novogradnje.

Ovaj jedinstveni koncept dizajna enterijera, zasnovan na povezanosti dnevnog boravka, trpezarije i kuhinje u jednu skladnu celinu, bez ikakvih fizičkih barijera poput zidova, prisutan je u svim zgradama, odnosno svim stanovima u Beogradu na vodi, najmodernijem naselju u Srbiji, na opšte zadovoljstvo njegovih stanara. Tri su osnovne prednosti života u stanu sa ovom vrstom enterijera:

PROSTRANOST

Odsustvo pregradnih zidova između dnevne sobe, kuhinje i trpezarije čini vaš stan jedinstvenim i izrazito prostranim i maksimizuje osećaj neometanog uživanja u punom spektru topline porodičnog doma. Zahvaljući boravku u širokoj celini, gde iz dnevne sobe zakoračujete u kuhinju, a odatle u trpezariju i to bez zaobilaženja zidova ili otvaranja i zatvaranja vrata, kretanje unutar stana je umnogome olakšano.

Enterijer apartmana u zgradi BW Parkview lociranoj u Beogradu na vodi

S druge strane, multifunkcionalnost enterijera vam pruža slobodu da ga dizajnirate shodno vašim potrebama i mogućnostima i to bez ikakvih naknadnih radova. Ukoliko želite da ubacite dodatne kuhinjske elemente, proširite trpezariju ili nabavite novi kauč i fotelju za dnevni boravak, više ne morate da angažujete majstore, rušite zidove i čistite nered nakon toga – samo premestite stvari kako želite i vaš stan očas posla može postati ono što želite da on postane.

JAČANJE PORODIČNE HARMONIJE

Život u velikom gradu sa sobom nosi užurbanost i konstantnu trku sa vremenom. Usled takvog tempa, vrlo često se dešava da ne stignete da se družite sa porodicom onoliko koliko biste želeli i zato je vrlo važno da porodični dom ostane vaša tačka spajanja sa najdražima. Umesto da svako boravi samo u svojoj sobi, u svoja „četiri zida“, stan sa otvorenim planom vam omogućava da barem neko vreme svi budete zajedno, na okupu, i tako jačate međusobnu harmoniju. Sada možete zajedno kuvati, raditi domaće zadatke, gledati televiziju, surfovati internetom i usput razgovarati bez dovikivanja iz sobe u sobu. Otvoreni plan je naročito pogodan za roditelje sa malom decom, budući da vam je sada mnogo lakši nadzor nad njima, čak i ako pripremate ručak u kuhinji.

Ovaj koncept vam omogućava i znatno prisniji odnos sa gostima. Sada se više ne morate fizički odvajati od njih kako biste pripremili večernju zaksuku ili osvežavajuće koktele u kuhinji, već to možete činiti u istoj prostoriji. Dok vredno radite u kuhinji kako biste im pokazali svoju gostoljubivost, oni sede na kauču na par metara od vas i možete slobodno komunicirati i dogovarati se oko toga koji ćete film da pogledate ili koju ćete društvenu igru da odigrate.

OBILJE DNEVNE SVETLOSTI

Veliki prozori, koji su karakteristika svih stanova Beograda na vodi, omogućavaju da u vaše porodično gnezdo dopire obilje dnevne, prirodne svetlosti, koja ga čini konstantno osveženim i prijatnijim za život. To takođe znači da gotovo čitavog dana ne morate uključivati sijalicu u prostoriji, čime se postižu i značajne uštede električne energije.

Enterijer apartmana u zgradi BW Magnolia lociranoj u Beogradu na vodi

Budući da u otvorenom planu nema zidova i da je centralna prostorija jedna celina, imaćete osećaj besprekorne veze između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, na koji ćete u svakom trenutku imati neometan pogled gotovo sa bilo koje tačke u dnevnom boravku. A ako se uzme u obzir da svaka zgrada u Beogradu na vodi ima svoje zajedničko dvorište, koje obiluje zelenilom, onda je jasno da taj pogled ne može biti lepši i prijatniji.

Kontakt
Povratak na vrh