BELGRADE RIVER FEST: Koncerti velikana svetske muzičke scene 21. i 22. juna u Beogradu

BELGRADE RIVER FEST: Koncerti velikana svetske muzičke scene 21. i 22. juna u Beogradu

Posle najvoljenijeg tenora sveta Andree Bočelija i fado dive Marize, na našu najprestižniju muzičku manifestaciju – Belgrade River Fest – stiže najveća svetska operska diva današnjice Ana Netrebko sa suprugom Jusifom Ejvazovim, slavnim tenorom internacionalne karijere. Poznati operski par prvi put će nastupiti u Srbiji 21. juna u jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Drugo veče festivala, 22. juna, rezervisano je za koncert Jasmin Levi, najveće zvezde „world music“ scene.

Vodeća primadona 21. veka i slavni tenor u Beograd stižu između nastupa u čuvenoj Areni Verone i najuglednijoj operskoj sceni Milanske skale. To je velika čast za našu zemlju, ali i za ovdašnju publiku, koja će uživati u istinskom gala muzičkom spektaklu. Senzibilitet vokalnih impresija Ane Netrebko i Jusifa Ejvazova u najmoćnijim i najdirljivijim operskim arijama doživećemo uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora Radio- televizije Srbije.

Belgrade River fest

Skoro tri decenije, Netrebko svojim glasom osvaja svet na operskim scenama, ali i više od toga! Njeni nastupi obeležili su nekoliko sezona čuvene Metropoliten opere u Njujorku, a magazin “TIME” svrstao je na listu “100 najuticajnijih ljudi sveta”.

Druge večeri Belgrade River Fest-a nastupiće Jasmin Levi, najveća zvezda world music scene, prepoznata kao glas svih kultura Mediterana, od Izraela do Španije. Jasmin Levi je svet osvojila hitovima na španskom i hebrejskom jeziku, a jak autorski pečat i vokal poznate umetnice planeta je upoznala kroz pesme „Una Noche Mas“, „Alegria“, „Adio Kerida“… Jasmin Levi u svojim pesmama, glasom i stihovima, slavi život i ljubav, ali i bol i tugu, sa istaknutom osećajnošću koja nalazi put ka srcima svih prisutnih na njenim koncertima.

Muzička manifestacija Belgrade River Fest već prvim izdanjem izdvojila se po jasnoj viziji da se velikani svetske muzičke scene predstave u jedinstvom ambijentu! Vrhunska produkcija, emocija, prefinjenost, stil i elegancija sinonim su za ovaj festival, a plato Geozavoda sa jedinstvenim okruženjem – obalom reke i spojem starog i novog dela grada, kakav donosi koncept Beograda na vodi – pokazao se kao pravo mesto na kojem izvorni beogradskih duh dobija svoj zamah i spaja se sa kosmopolitskom atmosferom svetskih metropola.

Ulaznice za koncerte na Belgrade River Fest-u dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online na tickets.rs.

Datum događaja

21. jun 2023. 20:00:00 - 22. jun 2023. 23:00:00

Lokacija

Београд на води, Beograd na vodi, Beograd, Srbija.

Kontakt
Povratak na vrh