Izložba slika „Izgubljeni raj“

Izložba slika „Izgubljeni raj“

Izložba slika „Izgubljeni raj“ Pola Ričarda Landauera biće otvorena u utorak, 2. septembra sa početkom u 19 sati u galeriji „Štab“ u tržnom centru Galerija.

Austrijski umetnik Pol Ričard Landauer predstaviće beogradskoj publici niz umetničkih radova, spretno ih smeštajući u zajednički kontekst. Svako Landauerovo platno je nezavisno, ali sva zajedno čine kompatibilnu celinu. Služeći se jarkim koloritom, umetnik privlači posmatrača, uvodi ga u sliku i poziva na kontemplaciju. Ovaj vizuelni umetnik namerno bira platna velikih formata čiji prostor je sam po sebi izazovan za razvoj vizuelnog izraza. Dosledan svom prepoznatljivom apstraktnom likovnom jeziku, umetnik se trudi da prikaže neprekidnu transformaciju sopstvenog vizuelnog postojanja.

Landauerova umetnička putanja započela je na studijama istorije umetnosti, psihologije i komunikacije. Njegova široka teorijska pozadina podstakla je istraživanje širokog spektra vizuelnih izraza: nakon što je počeo sa slikarstvom, nastavio je sa režijom, fotografijom, radom kao kreativni direktor i umetnički direktor za vizuelnu komunikaciju brendova. Danas se Landauer ponovo fokusira na slikanje.

Izložba „Izgubljeni raj“ biće otvorena do 12. septembra.

Datum događaja

2. septembar 2021. 19:00:00 - 12. septembar 2021.

Lokacija

Galerija Belgrade, Bulevar Vudro Vilsona, Belgrade, Serbia.

Kontakt
Povratak na vrh