Izložba “What if I die with this song inside”

Izložba “What if I die with this song inside”

Izložba What if I die with this song inside umetnika Marka Reeboskica biće otvorena u nedelju, 13. avgusta, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Na novoj izložbi biće prikazani  umetnički radovi rađeni u batika tehnici, koja se radi na tkanini uz pomoć voska. Ovom za naše podneblje egzotičnom tehnikom umetnik se upoznao tokom boravka u Džogdžakarti u Indoneziji. Primenjujući drevnu tehniku u savremenom obliku, Reeboskic otvara pitanja o odnosu pojedinca prema starim tradicijama u sadašnjem trenutku.

Marko Reeboskic je rođen 1994. godine, završio je master studije na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao na katedri za Unutrašnju arhitekturu. Tokom master studija, Marko se usavršavao i na Vijetnamskom nacionalnom Univerzitetu u Hanoju, na odseku za Dizajn enterijera. Nakon završenih studija upisuje jednogodišnji likovni kurs na Indonežanskom institutu Umetnosti u Džogdžakarti, gde počinje istraživanje kroz tradicionalne metode ekspresije, sa fokusom na sliku i skulpturu.

Izložbu What if I die with this song inside organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 26. avgusta 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan. 

Datum događaja

13. avgust 2023. 11:00:00 - 26. avgust 2023. 19:00:00

Lokacija

Bulevar Vudroa Vilsona, Bulevar Vudroa Vilsona, Београд, Србија.

Kontakt
Povratak na vrh