OTVOREN FUTURINO 2, DRUGI VRTIĆ U BEOGRADU NA VODI

OTVOREN FUTURINO 2, DRUGI VRTIĆ U BEOGRADU NA VODI

Uz dečiju graju i igru koju su pratili šareni baloni i veseli, razigrani ritmovi muzike, na podijumu između zgrada BW Arcadia i BW Aurora otvoren je Futurino International Preschool, drugi vrtić u okviru Beograda na vodi. Jedna od najsavremenijih predškolskih ustanova u našoj zemlji otvorila je vrata za mališane od 3 do 6 godina iz svih delova grada, za koje će od samog starta biti organizovane vaspitno-obrazovne aktivnosti na engleskom jeziku.

Tokom otvaranja, mališani i njihovi roditelji uživali su u dečijoj priredbi s animatorima i pozorišnoj predstavi, dok su u okviru specijalne radionice mogli da iskažu kreativnost kroz korišćenje igračaka i drugog nastavnog materijala sačinjenog na ekološki odgovoran način.

Prateći savremene trendove u obrazovanju, koji podrazumevaju povećanu brigu o zaštiti životne sredine, vrtić je u potpunosti ekološki orijentisan, tako da će sadržati i kabinet za biologiju u kom će najmlađi moći da uče kako da sade biljke i kako da ih proučavaju putem mikroskopa, čime razvijaju odgovoran odnos prema prirodi.

„Otvaranjem drugog Futurino vrtića, Beograd na vodi dobio je još jednu veoma važnu obrazovnu ustanovu u kojoj će mališanima biti omogućeni najbolji mogući uslovi za srećno odrastanje. Konstantno šireći svoju ponudu za roditelje, Beograd na vodi ponovo potvrđuje status naselja skrojenog po meri porodice. To će naročito biti slučaj kada u zaleđu Savskog trga, iza zgrade budućeg Istorijskog muzeja Srbije, bude izgrađen i najsavremeniji državni vrtić sa brojnim zanimljivim sadržajima, kao i dvojezična državna osnovna škola“, istakla je Snežana Bakaj, direktorka Futurina.

Osim što će se obrazovne aktivnosti odvijati dvojezično, po čemu je svakako jedinstven, Futurino International Preschool se izdvaja i po tome što je opremljen najkvalitetnijim, moderno dizajniranim nameštajem, prilagođenim potrebama dece, i obogaćen različitim Montesori didaktičkim materijalima. Zahvaljujući prijatnom ambijentu, boravak u vrtiću dobija dimenziju topline porodičnog doma, što je naročito važno za roditelje.

Prvi Futurino vrtić otvoren je 2019. godine i nalazi se na prizemlju zgrade BW Vista.

Kontakt
Povratak na vrh