Savska nakon rekonstrukcije postaje jedna od najatraktivnijih beogradskih ulica

Savska nakon rekonstrukcije postaje jedna od najatraktivnijih beogradskih ulica

Beograđani će tokom prve faze rekonstrukcije Savske ulice dobiti nova tramvajska stajališta u blizini zgrade stare Pošte. Kompanija Belgrade Waterfront je finansijer radova koji će, pored nove stanice gradskog prevoza, u narednim fazama obuhvatiti postavljanje novih trotoara, rasvete i sadnju bujnog zelenila, čime će Savska postati jedna od najreprezentativnijih ulica naše prestonice. Uz novi izgled, Savska će dobiti i kompletno novu prateću infrastrukturu. Predviđeno je da prva faza rekonstrukcije bude završena u novembru.

Rekonstruisana Savska ulica sa pratećom infrastrukturom

Belgrade Waterfront je i finansijer radova kod Mostarske petlje, po čijem će završetku, početkom septembra, u upotrebu biti pušten saobraćajni priključak koji će vozačima omogućiti direktan pristup Beogradu na vodi sa auto-puta.

Rekonstruisana Savska ulica sa pratećom infrastrukturom

Pored privilegije stanovanja u okruženju koje objedinjuje dinamičan gradski život i mir bujnog zelenila, stanari Savske ulice imaće najkvalitetnije sadržaje nadohvat ruke – prodavnice, restorane, kafiće, šoping centar Galeriju, Sava Promenadu, Savski park, najsavremeniji sportski centar u zaleđu Savskog trga i brojne druge sadržaje. Do kraja godine počeće izgradnja državne dvojezične osnovne škole i najmodernijeg dečijeg vrtića, kao i rekonstrukcija zgrade Stare pošte, u kojoj će se nalaziti dečji centar. Iza zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice nalaziće se metro stanica na kojoj će se ukrštati prve dve linije podzemne železnice. Sve ovo doprineće tome da, nakon završene rekonstrukcije, Savska zablista kao jedna od najlepših i najdinamičnijih ulica u Beogradu.

Kontakt
Povratak na vrh