3 RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBA DA ULAŽETE U NEKRETNINE

3 RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBA DA ULAŽETE U NEKRETNINE

Odavno je poznato da je kupovina nekretnine jedna od najboljih i najpametnijih odluka koju možete doneti u životu. Usled konstantnog širenja velikih gradova, stan se ističe kao najbolja opcija. Stanovi su povoljniji od kuća, a s obzirom na to da su manje površine, lakši su za održavanje i imaju niže troškove grejanja. Uz to, ako je reč o kvalitetnoj novogradnji, dodatno ulaganje vam dugo neće biti potrebno.

Međutim, osim prijatnog ugođaja i sigurne budućnosti za vas i vašu porodicu, investiranje u stanove vam može doneti i brojne druge benefite, što se naročito vidi na primeru Beograda na vodi, najmodernijeg naselja u Srbiji. Predstavljamo vam tri glavna razloga zbog kojih bi već od danas trebalo da počnete da razmatrate strateško investiranje.

STABILAN IZVOR PASIVNOG PRIHODA

Ko ne bi voleo da svakog meseca zarađuje više nego što bi inače, obavljajući svoj regularni posao, i da raspolaže sa više novca? Ukoliko postanete vlasnik stana na atraktivnoj lokaciji, kakva je Beograd na vodi, gde se sve što vam je potrebno za život nalazi nadohvat ruke, i ukoliko pametno koristite prednosti posedovanja nekretnine, tokom vremena možete u potpunosti anulirati troškove nastale prilikom kupovine.

Izdavanje stana odgovornim stanarima i ubiranje kirije predstavljaju siguran pasivan prihod, koji stvara pozitivan novčani tok svakog meseca. Ako je u pitanju novogradnja, pasivan prihod postaje još veći. Tako se, primera radi, najam stanova u Beogradu na vodi kreće oko 22 evra po kvadratu, dok se renta za stanove koji se nalaze u zgradama sličnog nivoa ili sa sličnim sadržajima kreće između 12 i 18 evra po kvadratu. Prostom računicom dolazimo do podatka da je stan na desnoj obali Save investicija koja se sama isplaćuje za samo 13 godina.

RAST VREDNOSTI

Razvoj i širenje stambenog projekta tokom vremena i uvećavanje dostupnih sadržaja u neposrednom komšiluku neminovno utiču i na vrednost vašeg stana, koja se konstantno povećava. Uz to, jedan od presudnih faktora za ulaganje u nekretnine jeste i lokacija. Što je ona ekskluzivnija i prestižnija, to će i vrednost vašeg stana biti veća.

Beograd na vodi, Savski trg, državna osnovna škola i vrtić.

Kao odličan primer koji savršeno oslikava ovu situaciju često se navodi Beograd na vodi. Nekretnina na najatraktivnijoj lokaciji u srpskoj prestonici vlasnicima donosi profit i pre no što uzmu ključeve od stana, jer vrednost kvadrata u ovom naselju raste od 5 do 7 odsto na godišnjem nivou, paralelno s razvojem projekta. Drugim rečima, svi oni koji na vreme donesu mudru odluku i kupe stan u Beogradu na vodi stiču mogućnost zarade od oko 20 odsto već tokom perioda gradnje.

Ovaj direktan finansijski benefit se možda najbolje može uočiti na primeru zgrada BW Vista i BW Parkview. Oni koji su kupili prve stanove u ovim zgradama plaćali su kvadrat između 2.200 i 2.600 evra, a danas se cena tih stanova na tržištu kotira između 3.700 i 4.100 evra po kvadratu. Kako se sam projekat bude dalje razvijao, kroz izgradnju dvojezične državne osnovne škole, vrtića, parkova, metroa, kao i otvaranja prestižnog hotela The St. Regis Belgrade, sva je verovatnoća da će ta razlika u ceni postati još veća.

SIGURNOST U DOBA NESIGURNOSTI

Posedovanje nekretnine u doba kada inflacija obezvređuje vrednost novca predstavlja pravo malo bogatstvo i oazu finansijske sigurnosti. Zemljište na kom se stan nalazi, kao i njegova imovina, uvek će imati određenu tržišnu vrednost, koja ne zavisi od kolebljivih kretanja na berzama. Otuda i ne čudi što se u Srbiji posedovanje čvrste imovine, nekretnine, oduvek smatralo za izuzetan životni, ekonomski uspeh i prva stvar u koju bi trebalo uložiti novac kako bi se obezbedila sigurna budućnost.

Stoga, ne oklevajte ni vi. Osigurajte budućnost za sebe i svoje najdraže i svijte svoje porodično gnezdo na obali Save, u Beogradu na vodi, koji će vam pružiti najbolje od života.

Kontakt
Povratak na vrh